Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Pejović: Građani, otvorite vrata popisivačima

Pejović se zahvalio svim građanima na razumijevanju, svim zaposlenima u MONSTAT-u, državnim i opštinskim instruktorima i popisivačima na, kako je naglasio, svemu što je urađeno u ovom procesu

Direktor Uprave za statistiku MONSTAT Miroslav Pejović pozvao je građane Crne Gore da otvore vrata popisivačima.

“Počeo je popis u Crnoj Gori. Danas i narednih dana vaše domove posjetiće popisivači Uprave za statistiku. Zato ću zamoliti građane da budemo ono po čemu smo prepoznati, da budemo dobri domaćini i da otvorimo vrata svojih domova popisivačima”, rekao je Pejović u obraćanju medijima.

On je naglasio da su popisivači dio nas, naši sugrađani koji su uložili puno napora da se obuče da bi kvalitetno obavili ovaj zadatak, a najmanje što možemo da uradimo za njih je da ih primimo u svoje domaćinstvo i učestvujemo u popisu.

“Od učešća građana u popisu zavisi kvalitet popisnih podataka na osnovu kojih će se raditi buduće javne politike u cilju daljeg razvoja i unapređenja kvaliteta života. Sami ste najbolji kontrolori ovog procesa, jer svaki građanin ima mogućnost da lično, bez posrednika i isključivo za sebe provjeri vjerodostojnost podataka unešenih u bazu popisa”, poručio je Pejović.

Pejović se zahvalio svim građanima na razumijevanju, svim zaposlenima u MONSTAT-u, državnim i opštinskim instruktorima i popisivačima na, kako je naglasio, svemu što je urađeno u ovom procesu.

“Srećan početak popisa, da svi zajedno doprinesemo uspješnoj realizaciji”, zaključio je Pejović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve