Subota, 11 Maja, 2024
Rubrika:

Pavićević: Novi logo NP Lovćen, smišljena provokacija sa ciljem stvaranja podjela i razdora

Isticanje, kako kaže, nepostojećeg objekta, stoga, ne samo da ni na jedan način ne simbolizuje bilo šta što ima veze sa Lovćenom, već je direktna provokacija građanima, naročito onima koji žive u podlovćenskom kraju

Prezentacija novih logotipa Nacionalnih parkova Crne Gore, kako se i očekivalo od njihovog novog rukovodstva, protekla je uz novi skandal, kojim su mnogi građani sa pravom zapanjeni, saopštio je Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

“Naime, na novom logotipu NP “Lovćen” predstavljen je objekat koji najmanje sličnosti ima sa Njegoševim mauzolejem. Jasno je i na šta podsjećaju konture tog objekta – na ono o čime najistaknutiji predstavnici izvršne vlasti već duže žele unijeti dodatnu napetost i podjele među građane Crne Gore”, kaže Pavićević.

Isticanje, kako kaže, nepostojećeg objekta, stoga, ne samo da ni na jedan način ne simbolizuje bilo šta što ima veze sa Lovćenom, već je direktna provokacija građanima, naročito onima koji žive u podlovćenskom kraju.

“Šovinistički stavovi direktorice i predsjednice UO Nacionalnih parkova Crne Gore svima su odavno poznati, pa nas ne bi začudulo ni i da je na logotipu primijenjen čuveni helikopter koji “spušta” mauzolej – o kojem je nedavno govorila jedna od ministarki u aktuelnoj vladi.

Međutim, krajnje je nedopustivo da oni na ovaj način žele unijeti dodatni razdor u društvo koje je nova vlast dovela do najvećih tenzija u novijoj prošlosti.

Iz tog razloga, pozivamo rukovodstvo NP “Lovćen” da ni na jedan način ne primjenjuje novi “simbol” koji je zastiđe u nizu zastiđa koje se sprovode nad svim građanima Crne Gore. Želimo da vjerujemo kako u toj jedinici – za razliku od Nacionalnih parkova Crne Gore – postoje ljudi sa sviješću o tome kakva je provokacija u pitanju”, zaključuje Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve