Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Kriza počela formiranjem nacionalističke i proruske Vlade, Krivokapić da prestane da bruka Crnu Goru

''Ne možemo ni zamisliti sa kakvim podozrenjem su svi prisutni ali i kompletna inostrana javnost primili Krivokapićeve poruke da je njegova ''vlada pala jer je bila uspješna'', te da je kriza u Crnoj Gori nastupila tek nakon njenog pada'', poručio je Pavićević

Nakon Londona gdje je sramno blatio državu koju predstavlja, nakon Sofije gdje je zalutao na sastanak predsjednika vlada država članica NATO Jugoistočne Evrope, i danas u Atini Zdravko Krivokapić nastavlja sa sličnim diplomatskim aktivnostima kojima dodatno ruši već ionako urušen međunarodni ugled Crne Gore, ocijenio je član Izvršnog odbora DPS Crne Gore Aleksandar Pavićević.

“Ne možemo ni zamisliti sa kakvim podozrenjem su svi prisutni ali i kompletna inostrana javnost primili Krivokapićeve poruke da je njegova “vlada pala jer je bila uspješna”, te da je kriza u Crnoj Gori nastupila tek nakon njenog pada”, poručio je Pavićević.

Ako je i pomislio da na ovakav način, navodi funkcioner DPS, “može zamagliti oči Evropi i bilo koga dovesti u zabludu grdno se prevario”.

“Svi naši evropski partneri znaju vrlo dobro da je Crna Gora, upravo zbog djelovanja njegove Vlade, država u kojoj je danas stopiran evropski put, u kojoj se probudio povampireni nacionalizam, u kojoj su društvene anomalije sve učestalije, te da smo posljednja država od svih NATO članica koja je uvela sankcije Rusiji, čime je jasno ustanovljeno da je, osim sto je kleronacionalistička, ova Vlada i proruski orijentisana”, dodao je pavićević.

On navodi da na osnovu svega ovoga međunarodni partneri znaju da je “politička kriza u Crnoj Gori nastupila 30.8.2020. godine, a da se od 4.12.2020. odnosno od formiranja sada već odlazeće Vlade, ona samo produbljuje u političkom, ekonomskom, društvenom, socijalnom i svakom drugom smislu”.

“Prema tome, Krivokapić je danas svima njima izgledao jako smiješan i žalostan, jer i kao gubitnik treba imati stila u porazu ali i obraza pa ne izgovarati grube neistine čak i kada ste u situaciji poput ove u kojoj se on trenutno nalazi”, istakao je Pavićević.

Pavićević se nada da put u Atinu, “biti posljednje putovanje Krivokapića u ulozi premijera”.

“Profesore Krivokapiću, iskreno se nadamo da će ovo biti Vaše posljednje proputovanje Evropom sa pozicije premijera, pa da ćete na taj način okončati sopstveno blamiranje a samim tim i brukanje Crne Gore. Najljubaznije Vas molimo, ne putujte više nigdje, nego ostanite kući ovo još malo koliko vam je ostalo”, zaključio je Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lošmi
10.04.2022-03:10 03:10

Zašto Preshednik insitira na kadrovima kao ovaj čovjek,ili Andjušić,Nikolić,Rakočević, i slični,kad ovi tipovi nemaju dva javljanja u grad i niko ih,čak ni u širu famelju i komšiluk,ne podnosi?

Cile
10.04.2022-10:34 10:34

Isti Knez! Bolje bi prošao kao pevač …