Subota, 1 Juna, 2024
Rubrika:

Parlamentarna većina bila okupljena na mržnji prema DPS, bez zajedničkih ciljeva i vizije za Budvu

Reagovanje na ostavku predsjednika SO Budva Krsta Radovića

Politička kriza koja već skoro godinu dana potresa Budvu ovih dana dobija svoju kulminaciju nakon najavljene iznuđene ostavke predsjednika Skupštine Krsta Radovića i najave uvođenja prinudne uprave u naš grad”, ističu iz kluba odbornika DPS Budva.

Podsjećaju javnost da ovaj najavljeni čin predstavlja rezultat pritiska i optužbi njegovih koalicionih partnera koji su ga u više navrata optuživali da je kršio zakon i oštetio lokalni i državni budžet, a ne čin bilo kakve lične ili moralne odgovornosti.

“Da Budva kojim slučajem na čelu opštine ima odgovorne ljude danas bi pričali isključivo o adekvatnoj pripremi turističke sezone koja nam je na pragu. Međutim, umjesto toga, tema je uvođenje prinudne uprave, jer većina od 21 odbornika u lokalnom parlamentu nije u stanju da održi sjednicu skupštine Opštine, budući da se punih godinu i po ne mogu dogovoriti oko raspodjele fotelja. Nažalost, ovakva situacija nefunkcionalnosti izvršne vlasti na lokalnom – i do skoro na državnom nivou, nije specifična samo za Budvu već i za druge primorske gradove poput Kotora i Tivta”, navodi se u saopštenju DPS Budva.

Smatraju da je sve ovo posljedica okolnosti da je parlamentarna većina sastavljena isključivo na mržnji prema DPS-u a ne na bilo kakvoj programskoj i ideološkoj saglasnosti, što mora da bude osnov svake elementarno ozbiljne političke koalicije.

“Upravo zbog toga danas svjedočimo disfunkcionalnosti lokalne vlasti u ove tri opštine, ali i brutalnom partijskom zapošljavanju, gdje prednost imaju oni koji posjeduju uvjerenje da su učestvovali na litijama. Ipak, razrješenje ove krize je na pomolu kroz skore vanredne lokalne izbore u Budvi, na kojima će građani ubjedljivo glasati za promjene i dovesti na vlast ozbiljne političke strukture i pojedince koji imaju viziju razvoja grada u narednom periodu”, navodi se u saopšetnju DPS Budva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve