Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Otvoren Konzulat Crne Gore na čelu sa počasnim konzulom u Gdanjsku

''Stvaranje novih prilika za dalji razvoj međudržavne saradnje koju dvije zemlje ostvaruju u kontinuitetu, posebno na poljima turizma, ekonomije, i obrazovanja''

Konzulat Crne Gore na čelu sa počasnim konzulom Maćejem Červinskim svečano je otvoren danas u Gdanjsku.

“Šef Diplomatskog protokola Ministarstva vanjskih poslova ambasador Veljko Milonjić je, na otvaranju, kazao da će Konzulat u Gdanjsku doprinijeti dodatnom jačanju bliskih veza između Crne Gore i Republike Poljske, zasnovanih na zajedničkim vrijednostima, savezništvu u okviru NATO-a i čvrstoj podršci Poljske na putu evropske integracije naše zemlje”, saopšteno je iz Miniostarstva vanjskih poslova MVP.

Ocijenio je da će, istovremeno, to značiti stvaranje novih prilika za dalji razvoj međudržavne saradnje koju dvije zemlje ostvaruju u kontinuitetu, posebno na poljima turizma, ekonomije, i obrazovanja.

“Ukazao je, takođe, i na sve veći broj avio linija koje pružaju dodatan impuls unapređenju povezanosti i zbližavanju crnogorskog i poljskog naroda”, navodi se u saopštenju.

Počasni konzul Červinski je ukazao na značaj razvoja političke i ekonomske saradnje između dvije zemlje, te izrazio uvjerenje da će Konzulat u Gdanjsku pružiti mogućnost za dalje intenziviranje bilateralnih odnosa i dodao je da će razvoj saradnje u oblastima ekonomije, nauke i turizma biti prioritet njegovih aktivnosti.

“Pored predstavnika Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, svečanoj ceremoniji prisustvovali su i predstavnici lokalne uprave i državne administracije Poljske”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve