Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Orlandić: Lajčak ogolio agendu parlamentarne većine konstituisane nakon 30. avgusta

Konačno je, i od strane naših međunarodnih partnera, kako kaže on, ''ogoljena agenda parlamentarne većine konstituisane nakon izbora 30. avgusta koja je sve osim evropska''.

Izjava specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajcaka najbolji je pokazatelj koliko je Crna Gora, od 30. avgusta 2020. skrenula sa svog evropskog puta i, kako je rečeno, “izgubila kompas”, ocijenio je potpredsjednik Socijaldemokrata Crne Gore ( SDCG) Danilo Orlandić.

Konačno je, i od strane naših međunarodnih partnera, kako kaže on, “ogoljena agenda parlamentarne većine konstituisane nakon izbora 30. avgusta koja je sve osim evropska”.

“Ta većina i 42. Vlada je skrenula Crnu Goru sa njenog EU puta, a 43. Vlada je, nakon toga, samo dala gas pravo u ambis. Zbog toga je izuzetne važnosti da se Crna Gora u ovom trenutku vrati na put sa kojeg je skrenula prije dvije godine i da nastavimo da budemo ono po čemu smo bili prepoznati – lider u EU integracijama u regionu”, napisao je Orlandić.

Ukazao je na važnost vanrednih parlamentarnih izbora i deblokade institucija.

“Za to nam je neophodna prvenstveno deblokada institucija postizanjem kvalifikovane većine u Parlamentu, ali i vanredni parlamentarni izbori što prije nakon toga, na osnovu čijih rezultata će biti formirana nova, proevropska Vlada”, objavio je Orlandić na Twitter-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve