Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Orlandić: Injac nedostavljanjem informacija Generalštaba kompromitovala državu i poziciju Crne Gore u NATO-u

Prema njegovim riječima, takvo urušavanje ovog sistema, kao u proteklih godinu i nešto dana, Crna Gora ne pamti

Prije svega moram izraziti čvrsto saglasje sa ocjenom da su bezbjednosne okolnosti u Crnoj Gori osjetljive. A osjetljive su od onog trenutka kada su ljudi poput ministarke Injac zauzeli ključne pozicije u bezbjednosnom sektoru u našoj državi, kazao je u reagovanju potpredsjednik SDCG, Danilo Orlandić. 

Prema njegovim riječima, takvo urušavanje ovog sistema, kao u proteklih godinu i nešto dana, Crna Gora ne pamti.

“Od odlazeće ministarke odbrane tražimo odgovor na sljedeće pitanje – zašto je ona lično zaustavila dostavljanje informacija i prijedloga Odluka Savjetu za odbranu i bezbjednost, koje je Generalštab pripremio još u četvrtak, 24. februara, kako bi se Savjet izjasnio prije sastanka Načelnika Generalštabova NATO-a koji je održan 28. februara”, naveo je Orlandić.

On je upitao, kako se izašlo sa zvaničnim stavom na tom sastanku, a da prije toga nije konsultovan, niti informisan Savjet za odbranu i bezbjednost?

“Napominjem da je infromacije i prijedlog Odluka ministarka dostavila Savjetu tek 1. marta, nakon što je Predsjednik Crne Gore, tj. predsjednik Savjeta, 28. februara uveče pozvao Ministarstvo odbrane i Generalštab Vojske Crne Gore na hitno postupanje”, dodaje Orlandić.

Prema njegovim riječima, ključno pitanje je šta je ministarka odbrane čekala 6 dana u kriznoj situaciji, da o svemu informiše Vrhovnog komandanta i Savjet, i to tek nakon intervencije Predsjednika države.

“Sasvim je očigledno da se radi o veoma opasnoj opstrukciji sistema koja će, nakon izbora nove Vlade, uvjeren sam biti predmet ozbiljne revizije i istrage. Kao i, uostalom, mnogo toga što je ministarka Injac činila u svom mandatu”, zaključio je Orlandić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Hey
04.03.2022-11:07 11:07

Nema zakona i Drzave ako u Spuz ne zavrsi

Maja
04.03.2022-14:58 14:58

Pa nista nije za cudjenje,jer i ona i sva “ekspertska” vlada je.dovedena da dezavuise Crnu Goru.