Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Oficiri Vojske Crne Gore završili školovanja u Hrvatskoj

Đurović je istakao da je ponosan na uspjehe oficira Vojske Crne Gore tokom školovanja u inostranstvu, naglasivši da vjeruje da će stečenim znanjima dodatno unaprijediti kapacitete naših oružanih snaga

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Milutin Đurović, primio je u posjetu potpukovnika Hajrudina Đerekarca i kapetana korvete Vladimira Todorovića, koji su uspješno završili školovanja na vojnim obrazovnim institucijama u Hrvatskoj, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako su saopštili, Đurović je istakao da je ponosan na uspjehe oficira Vojske Crne Gore tokom školovanja u inostranstvu, naglasivši da vjeruje da će stečenim znanjima dodatno unaprijediti kapacitete naših oružanih snaga.

“Đerekarac se usavršavao na Ratnoj školi „Ban Josip Jelačić“, koja obrazuje oficire u oblasti nacionalnih i međunarodnih političkih, bezbjednosnih i odbrambenih pitanja, planiranju i upravljanju obrambeno-bezbjednosnim i vojnim poslovima na strategijskom nivou, te u području odbrane i nacionalne bezbjednosti, umijeća ratovanja i vojne strategije”, navodi se u saopštenju.

Dodaju, da osim predavača iz hrvatske akademske zajednice, polaznici imaju prilike da slušaju i predavanja predstavnika NATO-a i EU-u, kao i pripadnike akademskih zajednica iz više zemalja.

Iz resornog ministarstva su naveli, da Todorović je uspješno završio Komandno-štabnu školu na Hrvatskom vojnom učilištu u Zagrebu.

“U pitanju je obrazovna institucija koja školuje oficire za obavljanje komandnih, štabnih i drugih dužnosti u nacionalnim i međunarodnim komandama, operacijama na bojištu, mirovnim operacijama, te za potrebe drugih tijela obrambenog sistema na operativnom i strategijskom nivou”, zaključuju iz Ministarstva odbrane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Morinj
01.07.2021-18:32 18:32

Jače su srpske vojne škole a i jeftinije. A i jedan smo narod.

Ha20
02.07.2021-12:19 12:19
Reply to  Morinj

Ako do sada nisi razumio da mi nismo niti cemo ikada biti jedan narod onda samo nastavi da sanjas posto su snovi besplatni.