Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Odbor za spas Zete: Spremni smo na dijalog, predstavnici GP URA, DPS, SDP i BS da odgovore na dopise

''Sigurni smo da bi konstruktivan dijalog doprinio unapređenju navedenog predloga zakona, a sve u cilju uvažavanja mišljenja građana čiji se status pokušava riješiti'', navode u saopštenju

Iz “Odbora za spas Zete” saopštili su da su, u proteklom periodu obavili razgovore sa  predstavnicima Demokrata, Demokratskog fronta, Prave Crne Gore i Pokreta za promjene i od njih, kako su istakli, imaju punu podršku, kako institucionalnu, tako i vaninstitucionalnu.

Takođe ističu da su razgovarali sa predstavnicima SD-a, i za njih je prihvatljivo sve što je prihvatljivo za predlagače ovih zakona, čime su se ogradili od razgovora na ovu temu. Od predstavnika SNP-a se očekuje informacija za održavanje sastanka u narednih par dana.

Iz Odbora za spas Zete, apelovali su na predstavnike (URA, DPS, SDP i BS), da odgovore na nekoliko poslatih dopisa, i održe sastanak sa njima.

“Sigurni smo da bi konstruktivan dijalog doprinio unapređenju navedenog predloga zakona, a sve u cilju uvažavanja mišljenja građana čiji se status pokušava riješiti”, navode u saopštenju.

Apeluju  i na premijera Dritana Abazovića, da takođe uvaži njihove napore za održavanje razgovora na ovu temu.

“Zećani na ovaj način još jednom pokazuju spremnost da putem razgovora sa donosiocima odluka pronađu rješenje, dok predstavnici pomenutih političkih partija svojom pasivnošću pokazuju jedan nedemokratski i neakademski odnos prema zajednici koju predstavljaju, što u krajnjem daje odgovor na pitanje čije interese oni prioritetno zastupaju”, zaključili su iz tog odbora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve