Utorak, 19 Marta, 2024
Rubrika:

Odbor za izborne reforme: Polemika oko zahtjeva za održavanje vanredne sjednice

Pokušavate da opstruirate rad. Zahtjev za zakazivanje vanredne sjednice nije bio od trećine članova Odbora. Vi sad dovodite u pitanje održavanje sjednice", kazao je Gvozdenović

Nesazivanje vanredne sjednice Odbora za izborne reforme je akt bez presedana ocijenio je na današnjoj sjednici tog tijela poslanik Demokrata Momo Koprivica.

foto Arhiva

Koprivica je kazao da je predsjednik Odbora Branimir Gvozdenović bio dužan da zakaže vanrednu sjednicu.

“Mi smo uputili zahtjev koji se tiče 4 tačke dnevnog reda. Evidentno je da mogla da se zakaže vanredna sjednica i da se raspravlja o ovim pitanjima. Primjećuje se opstrukcija od predsjednika Odbora. Nesazivanje sjednice je akt bez presedana. Kršenje pravila članova Odbora i uvođenje Odbora u ilegalnu zonu. Očigledno želite da izbjegnete raspravu o našem idejnom rješenju.

Prinuđeni smo da ne glasamo za dnevni red ukoliko se ne izjasnite da li ćete zakazati vanrednu sjednicu”, kazao je on.

Gvozdenović je kazao “da je teško slušati ovoliko neistina”.

“Kada sam dobio legalan zahtjev odmah sam zakazao sjednicu. Prošli put nijesmo imali kvorum jer opozicija niie bila kompletna. Sve što pričate je manipulacija i neistina.

Pokušavate da opstruirate rad. Zahtjev za zakazivanje vanredne sjednice nije bio od trećine članova Odbora. Vi sad dovodite u pitanje održavanje sjednice”, kazao je Gvozdenović.

“Opozicija ima četiri člana Odbora, tri su većina. I tri su člana podnijela zahtijev za sazivanje sjednice. Nama nije cilj opstrukcija Odbora. Nama je u interesu da se eliminište izborna pljačka”, kaže Koprivica.

Na ovakav način se ne komunicira i ne radi, odgovorio je Gvozdenović.

“Pošto vidim da je jasan plan da se rad opstruira, moja obaveza je da budem mnogo trpeljiviji nego što je to prirodno”, kaže on.

Poslanik Neđeljko Rudović kazao je da je “činjenica da su kolege iz DF-a saoptšili da oni napuštaju rad Odbora”.

Član Odbora Raško Konjević iz SDP-a kazao je da je na sjednici isključivo da bi dao kvorum.

“Molim vas da moje strpljenje sada cijenite. Sjedim ovde da mi neko ne bi rekao da radim neku vrstu opstrukcije. Molim vas da imamo diskusiju da se barem ne osjećam neprijatno”, kazao je Konjević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve