Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Obezbijediti transparentnost i učešće svih zainteresovanih u eventualnom procesu izmjena propisa koji se odnose na DRI

Predsjednica Skupštine Crne Gore sa predstavnicima programa SIGMA

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastala se danas sa predstavnicima programa SIGMA Bjankom Breteše i Martinom Sinklerom, koji su je informisali da, u okviru redovnih periodičnih analiza osnovnih mjerila i procesa reformi u javnoj upravi u Crnoj Gori, prate realizaciju preporuka na bazi Sigminih principa.

“Posebna pažnja i interesovanje su iskazani za medijske informacije o mogućim izmjenama propisa u oblasti uređenja načina rada i funkcionisanja nezavisnih institucija koje se bave finansijskom kontrolom. Takođe, razmijenjena su mišljenja o iskustvima i rješenjima u toj oblasti i konstatovano postojanje različitih modela i u zemljama Evropske unije”, saopšteno je iz Skupštine.

Na pitanja vezana za medijske navode o mogućim inicijativama za promjenu propisa u oblasti regulative koja se odnosi na Državnu revizorsku instituciju, Đurović se saglasila sa sagovornicima da je potrebno obezbijediti transparentnost i učešće svih zainteresovanih strana u eventualnom procesu izmjena propisa u ovoj materiji.

Ona je, između ostalog, istakla da je još kao poslanica imala dobru komunikaciju sa DRI i da su joj pouzdani izvještaji ove institucije pomagali u parlamentarnom radu.

“Predsjednica Skupštine je iskazala spremnost da u narednom periodu pomogne u iznalaženju najboljih rješenja oko ovog izuzetno značajnog pitanja, imajući u vidu da je DRI institucija od čijeg nepristrasnog i objektivnog rada, kao najvišeg organa revizije javnog sektora u Crnoj Gori, zavisi proces kontrole trošenja budžetskih sredstava i upravljanja državnom imovinom u našoj zemlji”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve