Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

NVU Komunica: Omogućiti kontrolu popisa

Pozivaju izvršnu vlast da omogući da se uvedu traženi mehanizmi kontrole popisa stanovništva, koje bi dale garancije za regularnost i provjerljivosti ovog procesa

Građansko udruženje “Komunica” poziva izvršnu vlast da omogući da se uvedu traženi mehanizmi kontrole popisa stanovništva, koje bi dale garancije za regularnost i provjerljivosti ovog procesa.

“U protivnom ukoliko se ne obezbjedi nedostajuća kontrola tačnosti, unosa, obrade i objelodanjivanja podataka, čitav proces gubi smisao i obesmišljava se smisao održavanja popisa, a samim tim i motivacija stanovništva da slobodno učestvuje u njemu”, saopštio je Dragan Mihović iz Media tima NVU “Komunica NG”.

Prema njegovim riječima polazeći od Izvještaja Evropskog parlamenta i saopštene preporuke da se popis odloži dok se ne stabilizuju političke prilike, izražavamo očekivanje da će nova administracija uvažiti preporuku EP i time stvoriti uslove da se obezbjedi puno povjerenje u ovaj, od javnog interesa, statistički postupak.

“Ukoliko se ignorišu ovi prijedlozi koji vode postizanju, trenutno nepostojećeg, povjerenja i obezbjeđenja kontrole unosa podataka “Komunica” će pozvati svoje članove i podržavaoce da ne učestvuju u procesu koji, propustima ili namjerom izvršne vlasti, u startu nema legitimitet i javno povjerenje”, zaključio je Mihović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
22.10.2023-18:41 18:41

…ukoliko se ne moze kontrolisati zavrseni popis -kako je siguran podatak ako npr. bojkotuje 200hiljada građana a oni objave da je bojkot bio samo od njih 50hiljada …ili tu razliku od 150 hiljda sami kao popišu/preprave ,spremne listei %/ AKO niko nema uvid ni bojkot nije efikasan i on je pretrpio njihov “inžinjering”..
ološ je spremna na sve …zar nije bolje da CT,BR ,BP i dr.objave da uopste nema popisa.. i da ga stvarno nema !