Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

NSD: Abazović i Radulović ćutali dok je Rastoder vrijeđao SPC i srpski narod

Svima je, kako kažu, jasno da je bivši režim izvor svake mržnje i nepočinstva i prepreka pomirenju u Crnoj Gori, pa zato, dodaju, čudi šta je delegacija Vlade tražila na ovom sastanku

Delegacija Crne Gore, koja u Njujorku boravi o trošku građana, mirno je odslušala uvrede koje je DPS-ov aktivista, pod okriljem Bošnjačkog saveza, uputio većinskoj Crnoj Gori vrijeđajući srpski narod i SPC, optužujući ih na jedan brutalan način uličarskim jezikom mržnje i šovinizma, navodi se u reagovanju Nove srpske demokratije (NSD) koji su osudili, kako kažu, nastup predsjednika Bošnjačkog saveza Crne Gore Esada Rastodera.

“U petak je, kako javljaju mediji bliski bivšem režimu, u Njujorku, predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore Esad Rastoder žestoko kritikovao potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića i savjetnika potpredsjednika, Filipa Adžića“, navode iz NSD-a.

Svima je, kako kažu, jasno da je bivši režim izvor svake mržnje i nepočinstva i prepreka pomirenju u Crnoj Gori, pa zato, dodaju, čudi šta je delegacija Vlade tražila na ovom sastanku.

“Ako je bila potreba da u nekoj njujorškoj kafani dobiju podršku okupljenog društva da DF ne uđe u rekonstruisanu Vladu dobili su je, ali se pitamo da li je to put ka stabilizaciji prilika u parlamentarnoj većini i Vladi. Ako je obilazak američkih kafana bio jedan od ciljeva Abazovićeve posjete, predložiće im DF dvadeset drugih kafana u Čikagu i na desetine drugih širom Amerike, gdje će im okupljeno društvo svašta reći zbog toga što je DF do sada bio isključen iz Vlade, poručuju iz NSD-a.

Prema njihovim riječima, od ovog sastanka su prošla dva dana, a još niko se, kako kažu, od predstavnika manjinskih naroda i takozvanih građanskih partija iz opozicije nije oglasio i ogradio od “šovinizma i nacionalizma predsjednika Bošnjačkog saveza, a nadamo se da ćutanje nije odobravanje”.

“NSD i DF oštro osuđuju ovakav nastup Esada Rastodera i ostaju pri stavu da Crnoj Gori nikada nije bila potrebnija politička stabilnost i pomirenje, da je rekonstrukcija Vlade i stabilnost parlamentarne većine jedina brana sve agresivnijoj kampanji bivšeg režima, koji je ovu državu za proteklih trideset godina toliko osiromašio i podijelio da će biti potrebno mnogo znanja i mudrosti da se saniraju sve štete koje su nastale.

Manjinskim narodima još jednom poziv da se izvuku iz ralja DPS-a, da prihvate ponudu parlamentarne većine i da u interesu svog naroda uzmu učešće u kreiranju društveno-političkih kretanja, a ne da u rukama DPS-a i satelita budu sredstvo destabilizacije političkih prilika u Crnoj Gori”, zaključuju iz NSD-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
24.10.2021-20:24 20:24

JESTE , vas uvjek neko vrijedja —srpski izrodi a napada okupatorsku SPC ,
A vi cvećke u CRNOJ GORI , ovog puta zaboravit cete “srpski polusvijet “
previse ste se zalećeli , srediće vas i umiriti AMERIKANCI…
Doći će i potvrda obnavljanja SLAVNE VISEVJEKOVNE CPC—
vratiće se sve oteto …

Krsto
24.10.2021-22:06 22:06

Ovi cetnici nisu normalni..Kad oni negiraju postojanje Crne Gore kao drzave i Crnogoraca kao nacije i kad lazu prijete i vrijedjaju to je u redu..A kad neko samo rijec rekne protiv fasistickog pokreta srpski svet,-samo za srbe to je po njima kuku lele..Sad bi po njima Dritan Bazdovic trebalo da brani njihove velikosrpske ideje o okupaciji tudje zemlje…Dritana bas zabole i za crkvu i za Srbe Bosnjake Crnogorce ili Albance..Dritan nije nista od toga..On je Askalija [Albanizirani Rom] cija porodica je decenijama radila za UDBU…Abazovici su se u Ulcinj doselili s juga Srbije..tj Presevske doline…Luidj Shkrelja je javno rekao Dritanu… Pročitaj više »

Crnogorka
25.10.2021-00:30 00:30

AAAAAAAA kako kukala li nam majka da se izvucemo iz DPS I kud ce poslije sa CETNICIMA da im bude ka SREBRENICA I STRPCI  u potonuli brod !! Ne sa vama Cetnicima nece niko !!!!! DPS I SVE MANJINSKE PARTIJE tako jedino mogu opstat manjinski narodi u CRNOJ GORI  to nam je svijem jasno dokazano ! DPS -MILO  DJUKANOVIC JEDINI PRAVI PUT ZA SVE GRADJANE CRNE GORE!!

Sir sirim
25.10.2021-00:36 00:36

Vidite li sta nam uradise od CG i jedini je krivac je URA – a posebno ova nesreca ADZIC sto ne zastiti CETINJE nego potrova i poranjava sto se u istoriji nije desilo CETINJU kad tad mora odgovarat krivicno!!-Vi gospodo ste poslije pobjede od prošle godine, odlukom da uđete u koaliciju sa pročetničkom vladom DF, unijeli nemir u svaku kuću građana Crne Gore. Vi gospodo ste izdali Crnu Goru! Vi gospodo ćete ostati najviši nesrećnici i izdajnici u istoriji Crne Gore! Vi ste sluge velikosrpskog sveta i projekta! Vi gospodo ste upotrijebili najbrutalniju silu policijsku nad Prijestonicom Crne Gore, vi… Pročitaj više »