Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Nišić-Miler: Prevencija nasilja jedan od prioriteta, podrška Austrije na putu ka EU

Jedna od tema sastanka bila je i borba protiv nasilja nad ženama i sprječavanje svih oblika nasilja, gdje su se sagovornici saglasili da je prevencija nasilja jedan od prioriteta, te da je, kako bi se suzbili svi oblici nasilja nad ženama, ključna saradnja svih vladinih resora

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sastala se danas sa ambasadorom Austrije Karl Milerom, sa kojim je razgovarala o promociji ljudskih prava i unaprjeđenju međunarodne saradnje.

Jedna od tema sastanka bila je i borba protiv nasilja nad ženama i sprječavanje svih oblika nasilja, gdje su se sagovornici saglasili da je prevencija nasilja jedan od prioriteta, te da je, kako bi se suzbili svi oblici nasilja nad ženama, ključna saradnja svih vladinih resora.

Nišić je na sastanku podsjetila da predstoje velike reforme i kazala da će sljedeće zvanične posjete biti Hrvatskoj i Austriji, gdje će se razgovarati o implementaciji EU legislative u radu Ministarstva prilikom izrade zakonodavnih i strateških dokumenata, ali i o primjeni dobre prakse u Crnoj Gori.

“Zahvaljujem na  podršci koju ste iskazali, koja nam je od velikog značaja, imajuću u vidu da je članstvo u EU visoko na našoj agendi. Sigurna sam da možemo u budućem periodu ostvariti dobre rezulatate uz pomoć naših partnera iz Evropske unije”, istakla je ministarka Nišić.

Miler je sopštio da će Austrija nastaviti da pruža snažnu podršku Crnoj Gori na putu ka punopravnom članstvu u EU.

“Austrija stoji na raspolaganju kroz različite vidove pomoći, kako ekspertsku, tako i finansijsku i tehničku. Ova Vlada je postavila visoke ciljeva i želimo da znate da smo tu da vam pomognemo u tome da ih ostvarite”, dodao je Miler.

Sagovornici su uvjereni da će budući period obilježiti snažnija saradnja dvije države na polju realizacije brojnih projekata, koji imaju za cilj razvoj i unapjeđenje oblasti iz nadležnosti Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve