Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Pozivamo parlamentarnu većinu da povuče Predlog zakona o Ustavnom sudu

Šef kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić govoreći u o predloženim amandmanima poslanika PES-a da sudije Ustavnog suda idu u penziju sa 67 godina kaže da je ovo obrazac političke korupcije

U Skupštini Crne Gore održan je pres poslanika Demokratske partije socijalista.

Šef kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić govoreći u o predloženim amandmanima poslanika PES-a da sudije Ustavnog suda idu u penziju sa 67 godina kaže da je ovo obrazac političke korupcije.

“Ustav Crne Gore je propisao jasne uslove za prestanak sudske funkcije i sad parlamentarna većina dopisuje Ustav zakonskim formama.”, rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da poziva parlamentarnu većinu da povuče Predlog zakona o Ustavnom sudu.

“Na silu se želi uzeti vlast u Opštini Šavnik, mijenjaju se Zakoni, ne dozvoljava se opoziciji da vrši kontrolnu ulogu u Parlamentu. Na šta ovo liči i da li je ovo zemlja čija vlast sa ovakvim izvještajem treba dobiti IBAR. Ovo se nije radilo ni u zemljama sa diktatorskim režimima”, rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da će o ovom informisati međunarodne partnere.

Šef kluba DPS-a govoreći o Šavniku kaže da što se tiče sastanka, koji želi da organizuje parlamentarna većina, oni će biti prisutni ali će biti prisutni da, kako kaže, upozore ljude koji sjede u parlamentarnoj većini da odluka o prinudnoj upravi mora biti povučena, kako bi povukli dijalog da pronađu adekvatno rješenje za tu Opštinu.

Naimenovanje Camaja za potpredsjednika Skupštine je kako kaže Nikolić dokaz kako oni doživljavaju demokratiju.

“Mi smo protiv tog principa, ovako se stiče utisak da se žele favorizovati jedne a distancirati druge partije”, rekao je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve