Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Nikolić: Ako ne povuku odluku o Šavniku, napuštamo Odbor za sveobuhvatnu izbornu reformu

On ističe kako nema nikakvog osnova za uvođenje prinudne uprave

Demokratska partija socijalista (DPS) napustiće Odbor za sveobuhvatnu izbornu reformu ako Vlada ne povuče odluku o prinudnoj upravi u Šavniku, poručili su sa današnje pres konferencije poslnici te partije.

“Mi smo pozvali Vladu da se odluka povuče i da se vrate ustavnom poretku, pa ovim putem još jednom upozoravamo da uvođenje anarhije ne može biti ponašanje Vlade. Nevjerovatan je presedan da odluka koju su povukli bude reaktivirana i poslata Službenom listu na objavu”, kazao je šef poslničkog kluba Andrija Nikolić.

On ističe kako nema nikakvog osnova za uvođenje prinudne uprave.

“Ovo više nije pitanje ni opštine, ni vlasti u Crnoj Gori, ni interesa na političkoj sceni, već poštovanja temeljnih principa ustavnog poretka”, kazao je on.

Vlada koja nije u stanju da omogući poštovanje Ustava ne može građanima govoriti o IBAR-u ni o evropskim vrijednostima, naglasio je Nikolić.

Ako Vlada pokaže spremnost da povuče odluku o prinudnoj upravi, kaže, spremni su da definišu model političkog kompromisa.

“A ako istraju na prinudnoj upravi, imaćemo niz koraka kojima ćemo odgovoriti na tu destrukciju. Prvo ćemo napustitiOdbor za izbornu reformu. Nema simuliranja demokratije sa onima koji ruše ustavni poredak. O čemu onda treba da pričamo sa njima”, dodao je on.

Biće, kaže, još drugih akcija, u slučaju da ne bude povučena odluka.

“Sve ćemo vidjeti od toga koliko će Vlada nastaviti da se ponaša neustavno povodom situacija u Šavniku. Repertoar akcija je širok”, naglasio je Nikolić.

Pozdravio je stav predsjednika Jakova Milatovića koji nije želio da raspiše nove izbore u Šavniku.

O svemu su, dodao je, upoznali maločas ambasadore kvinte.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
04.04.2024-18:44 18:44

Izadjite iz skupstine. To je jedini nacin. Neka ih vodi AV vojvoda u srpski svet. vrijeme je da svi konacno otvore karte i da se prestane sa seljackom lukavoscu i pokvarenoscu kako ih uce popovi, tipa – “jedno pricaj a drugo radi”, sa lazima i glumom. da se svi autuju i skinu rukavice. ovako im samo dajete legitimitet da sprovode planove AV, BIA i ruske agenture. Ako vam je bar imalo stalo da ova drzava opstane i postoji i da je ne proguta tama srpskog sveta u koju je guraju AV sluge, “oslobodioci & avgustovska vecina”