Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Neredi u Francuskoj traju danima, a Timonije ni da se oglasi: Đe je sad priča o fašizmu!?

Čudno da se Timonije nije oglašavao i kao ''fašiste'' etiketirao demonstrante koji već danima demoliraju Pariz. Ukoliko Timonije nije upoznat sa situacijom u svojoj domovini, Portal Aktuelno objavljuje snimak na kome se vide posljedice višednevnih demonstracija

Neredi širom Francuske  koji su izbili nakon što je policija ubila tinejdžera, traju danima, uhapšeno je stotine demonstranata, povrijeđeno stotine policajaca, a zgrade i vozila su spaljivani, prodavnice pokradene…

Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen naredio je prije par dana raspoređivanje 45.000 policajaca na ulice Pariza u pokušaju da uguši nemire.

Čitav svijet već danima prenosi potresne scene spaljenih vozila, demoliranih prodavnica, kuća i stanova, povrijeđenih demonstranata, policajaca, ulica pokrivenih dimom suzavca… Ali jedna osoba od koje je makar crnogorska javnost očekivala da će da se oglasi, nikako da to učini. Radi se o ambasadoru Francuske u Crnoj Gori Kristijanu Timonijeu.

Neredi u Francuskoj, a Timonije ćuti

Timonije se sredinom marta našao u centru pažnje crnogorske javnosti jer je na podmukao i krajnje uličarski način etiketirao Cetinjane kao fašiste samo zato što je grupa građana u Prijestonici, na sasvim legitiman način, izrazila politički revolt prema tadašnjem predsjedničkom kandidatu Pokreta Evropa sad Jakovu Milatoviću.

Podsjetimo, Milatović je prilikom posjete Cetinju u martu pao pod teretom sopstvenog nesmotrenog obezbjeđenja nakon što se sapleo, a okupljeni građani su tom prilikom samo skandirali i negodovali što je njihovo demokratsko pravo.

Timonije je i pored notorne činjenice da Milatović nije napadnut na Cetinju, u očigledno sračunatoj i dobro organizovanoj propagandnoj akciji, za drugosrbijanski, anticrnogorski tabloid Vijesti, ocijenio da je to ”vrsta fašističke agresije protiv ne samo evropskih, već i osnovnih ljudskih vrijednosti”.

Čudno da se Timonije nije oglašavao i kao ”fašiste” etiketirao demonstrante koji već danima demoliraju Pariz. Ukoliko Timonije nije upoznat sa situacijom u svojoj domovini, Portal Aktuelno objavljuje snimak na kome se vide posljedice višednevnih demonstracija.

Nešto se ne sjećamo da je ovoga bilo na Cetinju, ali neka Timonije prosudi.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
kalimero
03.07.2023-10:14 10:14

Kristijan Timonije kao ambasador u Severnoj Makedoniji govorio da u Crnoj Gori je problem korupcija, a ne politička paravojna genocidna teroristička organizacija crkva Srbije-Rusija kojoj je program klerofašizam, ratna osvajanja, protivljenju novih humanističkih rešenja udružena sa nacističkim režimom Srbije-Rusije u vođenju hibridnog rata protiv suverene civilizovano demokratske Crne Gore. Gradska TV Podgorica tražila intervju od K. Timonijea i poslatih pitanja odbio intervju sa poslatom porukom da “nastavljaju sa istom politikom”. Jakov Milatović u predsedničkoj kampanji i na TV naziva DPS i SDP kandidate nacionalističkim a partije fašističkim, tako ih je nazvao Kristijan Tominijea, Radio slobodna Evropa zove Kristijana Tominijea da… Pročitaj više »

Cetinje
03.07.2023-11:03 11:03

Napisah ja skoro da je ovaj smiješni čovječuljak Timonije “manjina u svojoj”Francuskoj.

Novljanin
03.07.2023-14:29 14:29
Reply to  Cetinje

Moralna nakaza, eto takve oni salju po ovim balkanskim krcmamma.

Evidence
28.07.2023-12:31 12:31

Iskreno, neznam što ste očekivali od te spodobe. U u Crnoj Gori se za takve kaže ‘nebi ga iz boba išćerali’. Taj prizemni moralni i mentalni nivo je u rangu Milatovića, Abazovića i većine ministara u vladi.