Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Neka nam je Bog u pomoć sa ovakvim Monstatom

Dok Milan Knežević u Mojanovićima čeka popisivače gledajući na zidu partizanske spomenice svojih predaka, preostaje nam da se nadamo da će Monstat svoj dio posla odraditi kako Bog zapovijeda časno i pošteno

Piše: Aleksandar Damjanović

Nakon zakašnjenja od tri godine u Crnoj Gori počinje popis stanovništa i domaćinstava, koji će po viđenim tenzijama oko njegove organizacije biti više od statistike i demografije.

Posle svega viđenog oko organizacije popisa jedino nam preostaje da se pomolimo Bogu da nam bude na pomoći da sve prođe kako treba.

Damjanović

Bivši premijer Dritan Abazović je uz suport Monstata pripremao falsifikovanje rezultata popisa ili narodnim rječnimom kazano pljačku na štetu nacionalnih Crnogoraca.

Svi se dobro śećamo kako su nas iz Monstata za vrijeme Abazovićeve Vlade uvjeravali kako je sve spremno za početak popisa ne mareći za primjedbe DPS-a i nacionalnih savjeta manjebrojnih naroda.

Nakon izbora Vlade premijera Milojka Spajića i početka pregovora izvršne vlasti i opozicije crnogorska javnost je došla do saznanja da su ljudi iz Monstata dezavuisali i lagali javnost.

Sama činjenica da su rađene izmjene i dopune Zakona o popisu najbolje govori kakvu su namjeru imali u Monstatu.

Lider NSD i predśednim Skupštine Crne Gore Andrija Mandić je javno priznao gostujući u dnevniku RTCG da su prijedlozi DPS-a i savjeta manjebrojnih naroda bili opravdani.

Čak je Mandić pohvalio DPS-ov prijedlog o izradi softvera pomoću kojeg bi građani imali priliku da provjere vjerodostojnost unosa svojih podataka koje su dali popisivačima.

Kada sam kod DPS-a ne mogu se oteti utisku da je zahvaljuću ovom političkom savezu spriječeno falsifikovanje rezultata popisa koje su priremali Monstat i doktor Dritan Abazović.

Dok Milan Knežević u Mojanovićima čeka popisivače gledajući na zidu partizanske spomenice svojih predaka, preostaje nam da se nadamo da će Monstat svoj dio posla odraditi kako Bog zapovijeda časno i pošteno.

Na kraju pozdravljam demokratski kapacitet koji su iskazali premijer Milojko Spajić i DPS da bi se došlo do fer uslova za organizaciju popisa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ej bre
03.12.2023-12:35 12:35

Kako je ovaj čovek pametan i lepo obučen.

Ej bre
03.12.2023-12:36 12:36

Kako je ovavaj čovek lep i lepo obučen.

Katarina
03.12.2023-12:58 12:58

Crnogorci se pisu velikim slovom.

Herceg Novi
03.12.2023-13:55 13:55

Crnogorac sam od glave do pete ali mene ovog u crveni sako sramota!Nešto mi govori odavno,otkad je Cecu nagradio,da ovaj nije u vinklu.

Anthropos
04.12.2023-09:02 09:02

Prazne priče i opravdavanja za “popisni debakl” crnogorskog društva? Kako ovim vajnim političariuma nije palo na pamet jednostavno rješenje? Na primjer, mogli su reći da su ZA popis – ali NE za odgvore na 3 sporna pitanja? To jest, mogli su – po dogovoru svih partija opozicije – uputiti članove da “bojkotuju” (da ne odgovoaraju na) – tri sporna pitanja? To je u skladu sa zakonom: “Ukoliko građanin ne želi da se izjasni o nacionalnoj, odnosno etničkoj pripadnosti, vjeri, maternjem jeziku i jeziku kojim uobičajeno govori, kao i o invaliditetu i vrsti invalidnosti upisuje se odgovor “Ne želi da se… Pročitaj više »

Popisivač
04.12.2023-10:29 10:29

Upravo popisivač izašao iz mojeg stana,
Mogao sam imati stotine stanova, hiljade kvadrata zemlje, nikakve stavke u vezi imovine osim stana u kojem živim imam li ili ne u njemu kanaluzaciju?!
A uoravo su insistirali na prikupljanju podataka o pljački i stanovima.
Znači potpuna prevara. Njima je važan samo je li se pivećao broj Srba a smanjio Crnogoraca!
Ponavljam PREVARA!

Mihailo
04.12.2023-11:01 11:01

Ovo tešla prevara Crnogoraca!
Nema pitanja:
koliko se ima stanova,
Koliko vikendica,
koliko kuća,
Koliko zemljišta,
Koliko preduzeća?
Ali, jezik, nacionalnost i vjera su bitni.
Ovo je podvala DPS-a

Cuca
04.12.2023-11:06 11:06

Damjanoviću, sve što si rekao nije istina i vidjećemo brzo svi tvoje priče za djecu.