Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Na sajtu Skupštine objavljeni ekspozei mandatara svih vlada Crne Gore

Dodaju da ekspozei mandatara Vlade Crne Gore sadrže informacije o važnim pitanjima i ciljevima iz oblasti rada izvršne vlasti, a imaju za cilj da crnogorskoj javnosti predstave program rada po kojem će djelovati u svom novom, četvorogodišnjem mandatu

Na novom sajtu Skupštine Crne Gore, u rubrici „Skupština“, između ostalog, mogu se pronaći i ekspozei mandatara, odnosno programi rada svih vlada Crne Gore, počev od njenog prvog predsjednikaMila Đukanovića 1991. godine, pa sve do aktuelnog predsjednika, prof. dr Zdravka Krivokapić, saopšteno je danas iz parlamenta.

Kako se ističe, pravovremeno i sveobuhvatno informisanje javnosti u vezi sa radom parlamenta jedan je od najvažnijih ciljeva Skupštine Crne Gore, kao najvišeg zakonodavnog i predstavničkog doma građana.

“Zato se transparentnom načinu rada, od momenta konstituisanja novog saziva, u skladu sa principom proaktivnog djelovanja, poklanja posebna pažnja”, naglasili su u Skupštini.

Dodaju da ekspozei mandatara Vlade Crne Gore sadrže informacije o važnim pitanjima i ciljevima iz oblasti rada izvršne vlasti, a imaju za cilj da crnogorskoj javnosti predstave program rada po kojem će djelovati u svom novom, četvorogodišnjem mandatu.

“Jedna od osnovnih nadležnosti Parlamenta, prepoznata Ustavom Crne Gore, je da bira i razrješava predsjednika i članove Vlade, a od momenta kada je uveden višepartijski sistem u Crnoj Gori (1991. godine) u crnogorskom parlamentu je predstavljeno ukupno četrnaest programa i predloga za sastav vlada Crne Gore”, podsjećaju iz Skupštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve