Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Na Kosovu proslavljen Dan nezavisnosti: Crnogorska zajednica opredijeljena za još snažnije odnose dvije države

Kako se navodi u saopštenju udruženja, svečanost je započela intoniranjem himni Crne Gore i Kosova.

Udruženja Crnogoraca Perper i Lovćen su uz podršku kancelarije premijera Kosova organizovali svečani koktel u Prištini povodom proslave 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju udruženja, svečanost je započela intoniranjem himni Crne Gore i Kosova.

Zatim se pozdravnim govorom gostima obratio Lazar Radulović, zamjenik ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja i predstavnika Crnogoraca na Kosovu, a nakon njega prisutnima se obratio i premijer Kosova Albin Kurti. Takođe, govorio je i direktor Uprave za saradnju sa dijasporom Erduan Demic.

Događaju su prisustvovali i Emilija Redžepi, zamjenica premijera Kosova, ministar za povratak i zajednice Nenad Rašić, počasni konzul Crne Gore na Kosovu Gazmend Abrasi, otpravnica poslova crnogorske Ambasade Fedisa Dacić, gradonačelnik opštine Peć Gazmend Muhadzeri, zamjenici ministara, kao i prestavnici međunarodnih organizacija na Kosovu.

Sa skupa je, kako se navodi, poslata jasna poruka da je crnogorska zajednica čvrsto opredijeljena za još snažnije i bolje dobrosusjedske odnose dviju država, te da crnogorska zajednica mora još više biti zastupljena u institucijama Kosova, kako bi ekonomski jačala, “a kao takva ne bi bila zavisna od onih koji vrše godinama konstantan pritisak na crnogorsku zajednicu”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jelena
29.05.2024-13:09 13:09

Sve cestitke narodu Kosova!