Ponedjeljak, 13 Maja, 2024
Rubrika:

Milović: Formiranje Specijalnog suda i jačanje SDT-a aposolutni prioritet; Don Meken: UK prati dešavanja u Luci Bar preko koje je išao šverc

Ministarstvo pravde Crne Gore pozdravlja Izvještaj Evropske komisije koji je dao veoma tačan pregled trenutnog stanja u oblasti pravosuđa

Ministar pravde Crne Gore Andrej Milović i ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori, Don Meken, razgovarali su danas o reformama u oblasti pravosuđa, sa akcentom na temu jačanja Specijalnog državnog tužilaštva i formiranju Specijalnog suda za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Milović je naglasio da su ove reforme apsolutni prioritet nove Vlade i Ministarstva pravde, te da se planira preseljenje Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) u staru zgradu Vlade koja bi bila renovirana i opremljena za njihov rad. On je dodao da bi Specijalni sud takođe trebao biti smješten u toj zgradi, kako bi se objedinili kapaciteti i efikasnost”, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministarstvo pravde Crne Gore pozdravlja Izvještaj Evropske komisije koji je dao veoma tačan pregled trenutnog stanja u oblasti pravosuđa.

“Ministar je najavio da će se inicirati izmjene Zakonika o krivičnom postupku i Krivičnog zakonika, kao i Zakona o specijalnom tužilaštvu, kako bi se omogućilo specijalnom tužiocu da sam bira svoj tim, a ne da nasljeđuje ljude iz prethodnog sistema”, dodaje se u saopštenju.

Ambasadorka McKen je zahvalila ministru na informacijama koje je dobila i izrazila spremnost Velike Britanije da pruži podršku reformama.

“Ona je pohvalila poruku o brzim reformama u oblasti pravosuđa, koju je ministar poslao javnosti i međunarodnoj zajednici. Ona je takođe kazala da prate dešavanja povodom Luke Bar, preko koje je išao šverc cigareta i narkotika”, navodi se u saopštenju

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve