Ponedjeljak, 13 Maja, 2024
Rubrika:

Milović: Crnoj Gori je potrebno novo uspostavljanje reda kroz ekonomsku školu ordoliberalizma

Potrebno je, kaže, ponuditi Crnoj Gori novu dugoročnu strategiju ekonomskog razvoja, koja ''mora biti bazirana na ukupnim intelektualnim kapacitetima koje posjedujemo''

Kriza je šansa za novi početak. Crnoj Gori je potrebno novo uspostavljanje reda kroz ekonomsku školu ordoliberalizma, poručio je Nikola Milović kandidat za poslanika koalicije “Zajedno” okupljene oko Demokratske partije socijalista (DPS).

Potrebno je, kaže, ponuditi Crnoj Gori novu dugoročnu strategiju ekonomskog razvoja, koja “mora biti bazirana na ukupnim intelektualnim kapacitetima koje posjedujemo”.

“Crnoj Gori je potrebno novo uspostavljanje reda kroz ekonomsku školu ordoliberalizma. Ordoliberalizam pociva na vjerovanju da ekonomski sistem zahtjeva snažnu i stabilnu vladu sa snažnim institucijama. Takva vlada sa jakim institucijama bi stvorila okvir za uspostavljanje reda (latinski ordo) koji bi slobodnom tržištu omogućio najdjelotvornije funkcionisanje”, ocijenio je Milović.

Poručuje da država jedino može podsticati ekonomiju ako stalno unapređuje institucije i pravila.

“Ordoliberalizam, koji je nastao u Njemačkoj nakon Drugog svjetskog rata, zaslužan je za obnovu i postavljene temelje današnje ekonomske lokomotive na evropskom kontinetu. Suština samog koncepta je jak uticaj države i jačanje institucija koje treba da omoguće da da se na slobodnom i otvorenom tržištu učini da Crna Gora bude zemlja socijalne pravde”, naveo je Milović na Tviteru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve