Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Milović: Abazović odbio da otvori dosije Sedme uprave jer je u njima i Šuković

''Pitajte Abazovića zašto je dobio da to otvori i koga on štiti. I onda ćete zaključiti ko štiti mafiju, a ko se bori protiv mafije. Vrlo jednostavno'', kazao je Milović

Dritan Abazović odbio da otvori dosije Sedme uprave bivše Državne bezbjednost jer je u njoj između ostalih bio i aktuelni šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković, saopštio je ministar pravde Andrej Milović. On je kazao da su, osim Šukovića, u toj uporavi bili i Zoran Lazović, Duško Golubović, pokojni Darko Raspopović i svi oni, kako je rekao, u doba kad je Crna Gora imala najveći šverc i najveća ubistva.

“Pitajte Abazovića zašto je dobio da to otvori i koga on štiti. I onda ćete zaključiti ko štiti mafiju, a ko se bori protiv mafije. Vrlo jednostavno”, kazao je Milović danas novinarima.

Prema njegovim riječima uvijek za to da se postupci vode u Specijalnom državnom tužilaštvu.

“Vidjeli ste da vas do sada nikada nisam slagao, sve što sam tvrdio ispostavi se poslije određenog vremena da je tačno, kao i za praćenje i za sve ostalo. Sačekajte, sad vam kažem, sačekajte pola godine, godinu da se završe svi predmeti i procesi, vidjećete na kraju je li Milović govorio istinu ili obmanjivao javnost, i onda ćete da vidite ko je mafija, ko je zaštitnik mafije, a ko priča istinu. Stara poslovica kaže – dok laž okruži svijet, istina tek obuva cipele. I sada je takva situacija”, rekao je ministar pravde.

Odgovarajući na pitanje kakvo je bezbjednosno stanje u državi Milović je kazao da je zabrinjavajuće.

“Ako se ministar pravde kao zaštićena ličnost se prati na način na koji se prati, ne obavještava o potencijalnim bezbjednosno interesantnim licima (BIL) i kontaktima i iznose mu se kretanja javno i čine ih dostupnim organizovanim kriminalnim grupama koje to javno gledaju, sjednice odbora i slično, zamislite onda čemu može da se nada građanin ili građanka Crne Gore kada zaštićena ličnost preživi sve ono što sam ja preživio”, rekao je on.

Komentarišići objavljivanje tajnih podataka iz gluve sobe Milović je podsjetio da je predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković najavjio krivične prijave.

“Vidjećemo”, dodao je.

On tvrdi da ministar mora da dobije od nadležne službe informacije, a ne da ta služba daje informacije šefu SPO, a on da ih saopštava na odboru, a da o određenim stvarima ne upozore ministra pravde. Šuković je sve iznio i rekao da ima dozvolu. Sad ćemo da vidimo ko mu je dao dozvoiu. Sad ćemo da otvorimo Pandorinu kutiju i neko će morati da kaže da je Šukovicu dao dozvolu”, rekao je on odgovarajući na novinarska pitanja.

Ponovio je da će podnijeti zahtjeve i dopise institucijama, a isntitucije da otkriju ko je Šukoviću dao dozvolu.

“Ne postoji osoba u Crnoj Gori koja nije u nekom kontaktu sa BIL licem. BIL lice ne znači da je kriminalac. Svako od nas može biti BIL lice. Šuković sjedi sa licima iz OKG Budva i on priča o meni i sa kim ja sjedim”, naglasio je Milović.

Ministar pravde je rekao da nije pozvan u tužilaštvo zbog navoda na sjednici Odbora.

“Glavni specijalni tužilac demantuje načelnika SPO vezano za aferu oko automobila”, ponovio je Milović.

Podsjetio je da je cilj Ministarstva pravde da se usvoji stretegija reforme pravosuđa.

O putu u Mađarsku

“Nisam pregovarao tako u ime države niti sam to rekao. Rekao sam da sam se sreo sa nekim investitorama i na to imam pravo, da pozovem da dođu da investiraju u drzavu”, rekao je on.

O najavljenom štrajku zatvorenika

“Novi Zakon o amnestiji će doći kad za to bude vakat. Izvinite vi ste tamo jer ste uradili stvari kije su kažnjive”, zaključio je Milović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anon
12.02.2024-18:58 18:58

Ako ona gnjila prepucavanja ostavimo po strani, ova informacija je nešto što je trebalo odavno da bude razjašnjena. Pitam se što to nije DPS pokrenuo?