Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović u Rumuniji: Potvrđeno da imamo ozbiljan potencijal za intenzivnu ekonomsku saradnju

Milatović se, kako je navedeno u saopštenju, nakon dočeka uz najviše državne počasti u predsjedničkoj palati Kotroćeni u Bukureštu, gdje je održan sastanak sa predsjednikom Republike Rumunije Klausom Johanisom, u Parlamentaroj palati sastao sa predsjednikom Senata Rumunije Nikolaem Ćukom i predsjednikom Predstavničkog doma Alfredom Simonisom

Na najvažnijim adresama u Rumuniji potvrđeno je da imamo ozbiljan potencijal za intenzivnu ekonomsku saradnju – saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, koji je u službenoj posjeti ovoj državi.

Milatović se, kako je navedeno u saopštenju, nakon dočeka uz najviše državne počasti u predsjedničkoj palati Kotroćeni u Bukureštu, gdje je održan sastanak sa predsjednikom Republike Rumunije Klausom Johanisom, u Parlamentaroj palati sastao sa predsjednikom Senata Rumunije Nikolaem Ćukom i predsjednikom Predstavničkog doma Alfredom Simonisom.

Milatović-Ćuk
Milatović-Simonis

”Tokom odvojenih sastanaka sa predstavnicima rumunskog Parlamenta konstatovano je da odnose dvije države karakteriše tradicionalno prijateljstvo i odlična bilateralna saradnja. Iskazana je potreba daljeg kulturnog povezivanja dvije države u cilju boljeg razumijevanja i snaženja međudržavne saradnje” istakli su iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

Milatović je, kako dodaju, imao i sastanak i sa rumunskim premijerom Marćelom Ćolakuom, na kom je ukazao na najznačajnije vanjskopolitičke prioritete naše države, istakavši posvećenost Crne Gore ostvarivanju najvažnijeg cilja – punopravnog članstva naše države u EU.

”Crna Gora je u potpunosti usaglasila svoju politiku sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU” kazao je Milatović.

Obostrano je izražen interes za snaženje bilateralne saradnje, s akcentom na važnost uspostavljanja avio povezanosti dvije države, što bi bio značajan korak na polju jačanja saradnje u oblasti ekonomije i turizma.

Predavanje
Polaganje vijenca
Polaganje vijenca

– Tokom boravka u Bukureštu, predsjednik Milatović je uz vojne počasti položio vijenac na spomenik neznanom junaku u parku Karol i održao predavanje na Nacionalnom univerzitetu za političke studije i javnu upravu – rekli su iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve