Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović sa Zelenskim u Tirani: Crna Gora snažno podržava evroatlanski put Ukrajine

Milatović je poručio da je današnji skup odlična prilika da složno, još jednom, pošaljemo snažnu poruku mira i pružimo podršku ukrajinskom narodu da istraje u borbi za slobodu

Predsjednik države Jakov Milatović boravio je danas u Tirani, gdje je na poziv albanskog premijera Edija Rame i predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog učestvovao na Samitu Ukrajina – Jugoistočna Evropa. Tom prilikom je poručio da Crna Gora snažno podržava evroatlanski put Ukrajine.

Milatović se tokom samita, između ostalih, sastao sa predsjednicom Moldavije Majom Sandu i predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

“U razgovoru sa Sandu konstatovani su prijateljski odnosi Crne Gore i Moldavije i izražen interes za dalje unaprjeđenje saradnje u oblasti ekonomije, obrazovanja i turizma”, saopšteno je iz kabineta Milatovića.

Tokom razgovora predsjednika Milatovića i njegovog ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog konstatovani su odlični međudržavni odnosi i potvrđena je snažna podrška Crne Gore Ukrajini u kontekstu ruske agresije na tu zemlju.

“Istaknut je značaj odluke EU o otvaranju pristupnih pregovora sa Ukrajinom, što predstavlja važan korak ka obezbjeđivanju prosperiteta, mira i stabilnosti Evrope”, navodi se u saopštenju.

Milatović je poručio da je današnji skup odlična prilika da složno, još jednom, pošaljemo snažnu poruku mira i pružimo podršku ukrajinskom narodu da istraje u borbi za slobodu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve