Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović sa Berbok: Očekujem da Crna Gora do 2028. godine postane punopravna članica EU

Milatović naveo da očekuje da će naša država kao lider u pregovaračkom procesu do 2028. godine postati punopravna članica EU što bi, kako je ocijenio, bio pozitivan signal i ostalim zemljama kandidatima da se reforme isplate

Predsjednik države Jakov Milatović primio je ministarku vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Analenu Berbok. U otvorenom i sadržajnom razgovoru konstatovani su odlični i saveznički odnosi Crne Gore i Njemačke koje karakteriše razvijena bilateralna saradnja i snažno savezništvo u okviru NATO, saopšteno je iz Kabineta Milatovića.

“Milatović se zahvalio na kontinuiranoj podršci našem evropskom putu i reformskim procesima posebno u oblasti jačanja vladavine prava”, navodi se u saopštenju.

Naveo je da očekuje da će naša država kao lider u pregovaračkom procesu do 2028. godine postati punopravna članica EU što bi, kako je ocijenio, bio pozitivan signal i ostalim zemljama kandidatima da se reforme isplate.

“Ukazao je na značaj Berlinskog procesa koji ima u jačanju regionalne saradnje i povezivanju zemalja Zapadnog Balkana sa EU na putu evropske integracije, istakavši posvećenost naše države tom procesu”, dodaje se u saopštenju.

Predsjednik Milatović je iskazao zainteresovanost za privlačenje njemačkog kapitala i inteziviranje investicione aktivnosti u našoj zemlji naglašavajući potrebu unaprjeđenja saradnje u oblasti ekonomije i turizma.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve