Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Milatović prisustvovao svečanosti povodom Dana državnosti Hrvatske

Milatović je napomenuo da je važno da sva otvorena bilateralna pitanja koja imamo rješavamo zajednički, kroz visok stepen međusobnog povjerenja

Predsjednik države Jakov Milatović prisustvovao je u hrvatskoj ambasadi svečanosti povodom Dana državnosti Republike Hrvatske.

“U obraćanju prisutnima, on je kazao da unaprjeđenje ekonomske saradnje, kredibilno partnerstvo u okviru NATO saveza i nesebična podrška Hrvatske crnogorskom evropskom putu, predstavljaju najvažnije stubove bilateralnih odnosa naše dvije zemlje”, saopšteno je iz Kabineta Milatovića.

Predsjednik je istakao da kulturne i tradicionalne veze, razvijane u različitim istorijskim periodima predstavljaju važan orjentir naspram kojeg treba da snažimo naše prijateljstvo i kreiramo zajedničku budućnost u okviru EU.

Milatović je napomenuo da je važno da sva otvorena bilateralna pitanja koja imamo rješavamo zajednički, kroz visok stepen međusobnog povjerenja.

Naglasio je da je kao predsjednik Crne Gore ponosan na bogato tradicionalno nasljeđe hrvatskog naroda u Crnoj Gori koje, predstavlja jedan od najvrijednijih djelova crnogorske kulturne riznice.

Dodao je da je upravo u raskošnom ambijentu Boke kotorske, na najljepši način, stvorena trajna kulturološka kopča između naša dva naroda koja, kako je naveo, čini taj dio Crne Gore simbolom tolerancije i međusobnog poštovanja.

Na kraju, predsjednik države je svim Hrvaticama i Hrvatima čestitao Dan državnosti, uz želje da budućnost Hrvatske bude obilježena sveukupnim prosperitetom i blagostanjem.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve