Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović: Političari da nađu kompromis o čelniku policije

Poručuje i da će pitanje vladavine prava biti još važnije u narednom periodu

Predsjednik države Jakov Milatović kaže da je neophodan dogovor političara oko izbora vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Milatović je za TVCG u Rumuniji, gdje boravi u zvaničnoj posjeti, kazao da politički akteri u zemlji moraju da razumiju da demokratija nije stvar samo većeg broja poslanika nego i način kada svaka strana treba da bude u poziciji da nađe neko kompromisno rješenje, koje je društveno dobro kako bi zemlja išla naprijed.

“Tako da ono što ja očekujem i od donosioca odluka da je u narednom periodu budu još odgovorniji i da uspiju da pronađu neka rješenja koja su kompromisna, koja će svakako biti važna za i vladavinu prava u Crnoj Gori i za generalno demokratske prilike i naše demokratsko sazrijevanje”, kazao je Milatović za TVCG.

Poručuje i da će pitanje vladavine prava biti još važnije u narednom periodu.

“Mislim da je to važna stvar, mislim da je vladavina prava veoma važna, još važnija u narednom periodu kako se budemo približavali Europskoj uniji, a naravno da dogovor oko direktora policije u tom smislu je neophodan”, zaključio je Milatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve