Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Milatović: Izmjene Zakona o RTCG koje predviđaju smanjenje kriterijuma za izbor direktora vratiću Skupštini na ponovno odlučivanje

Na taj način, a u skladu sa svojim ovlašćenjima, želim da pošaljem jasnu poruku da je prošlo vrijeme uticaja na uređivačku nezavisnost i samostalnost Javnog servisa, napisao je Mialtović na mreži X.

Izmjene Zakona o RTCG koje predviđaju smanjenje kriterijuma za izbor direktora Javnog servisa vratiću na ponovno odlučivanje Skupštini, poručio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

“Na taj način, a u skladu sa svojim ovlašćenjima, želim da pošaljem jasnu poruku da je prošlo vrijeme uticaja na uređivačku nezavisnost i samostalnost Javnog servisa”, napisao je Mialtović na mreži X.

 

On kaže da se vodio istim načelom i kada je krajem prošle godine reagovao na pokušaj Vlade da zakonskim izmjenama oduzme finansijsku nezavisnost Javnom servisu.

“Javni servis je javno dobro svih građanki i građana, a ne platforma za bilo kakve političke trgovine i partijska namještenja”, zaključio je Mialtović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve