Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Mijović Đukanoviću: Da li ćete ispuniti predizborno obećanje DF i otpisati dugove građana za struju

Mijović ističe da ovo pitanje postavlja, podstaknut najavom subvencija ugroženim kategorijama stanovništva.

Predsjednik GP Nova Ljevica Saša Mijović uputio je otvoreno pismo predsjedniku Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore Milutinu Đukanoviću, u kojem ga pita da li će održati obećanje, koje je DF kao kolicija ponudio još 2015. godine a tiče se Ugovora o novom početku.

“Kako je GP “Nova ljevica” pokret koji je osnovan kako bi se bavio socijalnim i egzistencijalnim pitanjima, ovo je tema koja nas veoma interesuje a sve u cilju ostvarivanja programskih ciljeva, obezbjeđivanja kvalitetnijeg života građana Crne Gore i rješavanja najznačajnijih pitanja vezanih za njihovu egzistenciju”, navodi Mijović.

On je pitao Đukanovića da li će održati obećanje koje je DF predložio 2015. godine.

“U tom cilju Vas pozivamo da odgovorite građanima Crne Gore, da li ćete kao predstavnik koalicije DF ispuniti dato im obećanje 2. septembra 2015. godine, kada ste kao koalicija ponudili “Ugovor o novom početku” u kome ste obećali da ćete otpisati račune za struju ukoliko vaš politički Savez bude konstituisao vlast”, pita Mijović.

Mijović ističe da ovo pitanje postavlja, podstaknut najavom subvencija ugroženim kategorijama stanovništva.

“Ovo Vas podsjećamo podstaknuti najavom subvencija socijalno ugroženim kategorijama stanovništva (ko nije ugrožen danas?) koje su predstavljene kao velikodušna pomoć i žrtva Elektroprivrede CG jer, kako ste naveli, “popust predstavlja direktan trošak EPCG””, navodi Mijović.

On podsjeća da je kao jedan od vidova pomoći, obećan građanima koji duguju preko 1000 eura, biti omogućeno da dug plaćaju u mjesečnim ratama na tri ili pet godina.

“Nijesmo sigurni da li je ovo slaba računica ili pokušaj manipulacije, ali svakako vrijeđa inteligenciju svakom prosječno inteligentnom građaninu, jer po našoj računici ovo nije pomoć, već dodatni namet. Na primjeru, to izgleda ovako: Ako građanin duguje 2000 eura, mjesečna rata na tri godine bi mu bila 55,5 eura. Podsjećam vas da je EPCG prethodnim akcijama imala povolniji aranžman za vraćanje duga. Akcijom “Da podijelimo teret” bez obzira na veličinu duga mjesečna rata je bila 20 eura”, sugeriše Mijović.

Predsjednik Nove ljevice pita šta će se desiti sa nametima za razne stavke na računima i naplaćivanjem PDV-a na njih.

“I na kraju Vas pitamo, što je bilo sa nametima za razne stavke na računima i naplaćivanje PDV na njih, naknade za OIE, gubitke u prenosu, da li ćete ih ukinuti ili ćete nastaviti praksu stare vlasti protiv čega ste se, dok ste se dok ste bili opozicija, borili”, zaključuje Mijović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve