Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Mi možemo: O životnoj sredini moramo razmišljati 365 dana i biti posvećeni njenom očuvanju

Kako su naveli, čista i zdrava životna sredina od suštinske su važnosti za budućnost, a strateški put Crne Gore je članstvo u Evropskoj Uniji

Svjetski dan zaštite životne sredine se na inicijativu Generalne skupštine UN, od 1973. godine obilježava 5. juna, sa ciljem da se skrene pažnja i podstaknu akcije za unaprijeđenje kvaliteta životne sredine, saopšteno je iz GP „Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru“.

Kako su naveli, čista i zdrava životna sredina od suštinske su važnosti za budućnost, a strateški put Crne Gore je članstvo u Evropskoj Uniji.

“Zaštita životne sredine nije pitanje samo institucija, već pitanje svih nas kako učimo djecu da se ponašaju prema prirodi, šta svakodnevno ostavljamo iza sebe, da li racionalno koristimo energiju”, navode u saopštenju.

U susret ovom Danu kandidati sa poslaničke liste „Da. Mi možemo za građansku Crnu Goru“ posjetili su opštinu Plav i obišli nekoliko uglednih proizvođača organske hrane i upoznali se sa prirodnim potencijalima same Opštine, ali i cijele regije na kojoj se nalazi i Nacionalni park Prokletije.

“Ovo je primjer kako se čuvajući životnu sredinu mogu razvijati turizam i poljoprivreda kao strateške razvojne grane sjevera, ali i cijele Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kika
05.06.2023-18:47 18:47

Ozelenimo Crnu Goru,naprijed jedina iskrena listo na ovim izborima,naprijed ostvarene zene i slobodni ljudi !!!