Subota, 13 Aprila, 2024
Rubrika:

Marović i Jukić: Nema fingiranja reformi, čeka nas ozbiljan posao

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo bilateralnom saradnjom i dobrosusjedskim odnosima dvije države i razmijenili mišljenje u vezi sa aktuelnim regionalnim i globalnim pitanjima

Nakon deset godina pregovora s Evropskom unijom EU, ova Vlada je odlučna da intenzivira sprovođenje reformi i privede kraju rad na dostizanju unutrašnje spremnosti za članstvo“, kazala je potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović na sastanku sa ambasadorom Bosne i Hercegovine Branimirom Jukićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marović je istakla da već imamo pomake u oblasti pravosuđa, ali da suštinske reforme tek slijede.

„Nema fingiranja reformi, čeka nas ozbiljan posao u narednih nekoliko mjeseci i odlučni smo da pokažemo mjerljive rezultate koji će biti zabilježeni i u predstojećem godišnjem izvještaju EK“, kazala je Marović.

Ona je kazala da Crna Gora podržava Bosnu i Hercegovinu u procesu pristupanja EU, te da će akumulirano, višegodišnje iskustvo iz pregovora, predstavnici crnogorske pregovaračke strukture rado podijeliti sa kolegama iz institucija BiH, radujući se svakom iskoraku te i ostalih država regiona na evropskom putu.

Ambasador Jukić je čestitao potpredsjednici na imenovanju i poželio uspješan rad Ministarstva evropskih poslova.

„Nadam se da će Crna Gora biti prva zemlja na Zapadnom Balkanu koja će ući u EU i na taj način biti podstrek i ostalim državama regije“, kazao je ambasador.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo bilateralnom saradnjom i dobrosusjedskim odnosima dvije države i razmijenili mišljenje u vezi sa aktuelnim regionalnim i globalnim pitanjima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve