Utorak, 14 Maja, 2024
Rubrika:

Marković: Milatović je sve učinio da u Vladu uđu direktni podanici Beograda i Moskve

Predsjednik podanik koji ne posjeduje ni jednu od vrlina koje ga iole mogu povezati sa ozbiljnim državnikom je sve uradio dosad na štetu Crne Gore

piše Jelena Marković, Liberalna partija

Evropska unija i SAD su rekli svoje, po pitanju učešča u vlasti Mandića i Kneževića, ali stvarna adresa za snažnu reakciju je predsjednik dijela građana Crne Gore Jakov Milatović.

Nažalost, neshvatljivo je da Milatović ne poštuje volju 80% gradjana koji žele da Crna Gora uđe u EU, a ova stvorena većina, koju je svojim neustavnim uplitanjem Milatović zloupotrijebio i iskoristio, i koji sve čini da nas udalji od tih vrijednosti, po obrascu koji je osmislio Beograd!

Znači, svojim stavovima , u vrijeme pregovora o Vladi, Milatović je sve učinio da u njen sastav uđu najveći protivnici ulaska Crne Gore u EU i direktni podanici Beograda i Moskve.

On je najveći krivac za novostvorenu situaciju, jer je povlačio poteze, kojima je ultimativno, po cijenu razbijanja svoje partije, ljude sa optuženičke klupe, uključio u najvažnije pore crnogorske vlasti, što se kosi sa svim međunarodnim propisima i pravilima.

Predsjednik podanik koji ne posjeduje ni jednu od vrlina koje ga iole mogu povezati sa ,,ozbiljnim” državnikom je sve uradio dosad na štetu Crne Gore.

Čovjek koji elementarno nije pošten i iskren u zastupanju interesa, koji nas vode ka EU, nego otvoreno neistinito istupa u korist tuđih interesa, koji nije posvećen javnom interesu naših građana po mnogim pitanjima koja opterećuju političko bice CG.

On je čovjek koji manipulacijama želi da zaobiđe evropske vrijednosti i to je najočiglednije pokazao u susretu sa licnim svještenikom predsjednika druge države Vučića i formalnim patrijarhom crkve Srbije, koji je uputio najteže uvrede, koje se mogu uputiti jednoj državi i njenom narodu.

Drsko je rekao u prisustvu predsjednika Crne Gore, da crnogorski narod ne postoji, ni narod ni država, a Milatović svojim ćutanjem taj nekuturni i prvokatorski stav, brutalno uvrijedljiv i neviđeno drzak PREĆUTAO, da bi se kasnije opravdavao jedva izgovorenom i uopštenom frazom – da se velikodostojnici ne miješaju u pitanja popisa stanovništva.

On, dakle, ne reaguje na riječi Porfirija, koji dovodi u pitanje postojanje države CG i crnogorskog naroda, kome kaže, neiskreno, da etički pripada!

Imamo predsjednika koji ne vodi interesa o vitalnim vrijednostima države na čijem se čelu nalazi i koji tu funkciju koristi, u ovoj fazi predsjednikovanja za promociju, u suštini antizapadnih vrijednosti i za unutrašnji politički obračun sa partijskim kolegom kojeg je predložio za mandatara i kojeg hoće, ucjenama, koje u ovom trenutku narodu nijesu vidljive, da naćera da po cijenu novih izbora, sastavi Vladu po njegovom ćefu, a sve u interesu Beograda i Moskve.

Ne želeći da branim Spajića ili se miješam u odnose druge partije ES, ne želim prećutati da primjećujem da se Milatović usredsredio na sređivanje stanja u svojoj partiji kako bi što spremnije dočekao neminovni obračun sa mandatarom i obezbjedio podršku najradikalnijih snaga u CG, u čemu je izgleda uspio, potpomognut Beogradom i na sljedeće izbore izašao sa podijeljenim dijelom stranke, i nakon toga obezbjedjenom koalicijom sa klerofašističkim snagama!

Vrijeme će pokazati da je on čovjek, kome ozbiljne institucije nista ne znače, jer nastupanje vremena vladavine prava će doći samo onda kada se pobjegne od politike Beograda i Moskve, a on to očigledno ne želi i misli da to vješto skriva i da to svijet neće primijetiti!

Sigurna sam, da će doći i to vrlo brzo, vrijeme kada će građani Crne Gore svstiti da ih Milatović ne predstavlja na pravi način i ne brani njihove interese, već to radi uslužno prema predsjedniku druge države Vučiću i crkvi Srbije!

Najviše štete po Crnu Goru u duelu su dva čovjeka Dritan Abazović i Jakov Milatović kojima su usta puna ulaska CG u EU, ali sve rade suprotno od toga i postali su najsnažniji kočničari napretka Crne Gore!

Crna Gora je potpisnica mnogih pravnih akata i saglasna je sa usklađivanjem sa standardima EU, te stoga pozivam EU i NATO da reaguju i traže od Crne Gore da ispunjava svoje obaveze, a ako vide da u tim stvarima neko pokušava da ih obmane, trebaju postupati oštro i jasno prema takvim osobama i jasno ih pozvati na odgovornost, a ne da zbog takvih trpe građani CG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve