Subota, 8 Juna, 2024
Rubrika:

Maraš: Nesposobnošću Vlade i ministra Stijovića poljoprivrednici i njihove porodice dovedeni do ruba egzistencije

Prema njegovim riječima usljed neusvajanja Agrobudžeta hiljade poljoprivrednika nijesu mogli isplanirati svoju sjetvu, pa su samim tim postali žrtve neodgovornosti Vlade i resornog ministra Aleksandra Stijovića

Nesposobnost Vlade da upravlja državnim sistemom, i nezainteresovanost resornih ministara za probleme građana, odrazili su se i na trenutno stanje u sektoru poljoprivrede, saopštio je odbornik u Skupštini opštine Golubovci i poljoprivredni proizvođač Radojica Maraš, i poručio da su poljoprivrednici i njihove porodice dovedeni do ruba egzistencije.

Prema njegovim riječima usljed neusvajanja Agrobudžeta hiljade poljoprivrednika nijesu mogli isplanirati svoju sjetvu, pa su samim tim postali žrtve neodgovornosti Vlade i resornog ministra Aleksandra Stijovića.

“Takođe, izostali su i planirani regresi, premije i subvencije za proizvođače mlijeka, pčelare i stočare. Poljoprivrednim proizvođačima je propalo ili ostalo neprodato na stotine tona sjemenske robe”, istakao je Maraš.

Kako dodaje, svi oni zajedno sa svojim porodicama dovedeni su na rub egzistencije i praktično prinuđeni da razmišljaju o mogućem odustanku od kompletnih dosadašnjih poslova koji su im glavni izvor prihoda.

“Vlada nema strategiju vezanu za uvoz, regulisanje plasmana, proizvođačima niko ne garantuje otkup, a kompletno ovakvo stanje odrazilo se i na višestruki porast cijena stočne hrane. Poljoprivrednici su tako postali još jedna ugrožena kategorija stanovništva koja je na najgrublji način osjetila porazne rezultate ove nakaradne vlasti”, zaključio je Maraš.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve