Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Mandić: Rekonstrukcija treba da bude u junu, ima prostora za Bošnjačku stranku

Vlada je, kako je istakao, bez potrebe pokazala neke slabosti, čak i ako je postojala saglasnost oko kadrovskih rješenja to se moglo riješiti u dijalogu

Crna Gora sada živi normalni demokratski život, vratili smo se na osnovne postulate demokratije, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić.

“U tri godine smo imali velika dostignuća, postavljeno je sve na svoje mjesto i treba vremena da sve profunkcioniše kako treba”, istakao je Mandić u emisiji “Argumenti”.

Za 5 mjeseci parlament je, kaže, uradio mnogo, teško da je mogao više.

Naglasio je da je zadovoljan funkcionisanjem parlamenta i parlamentarne većine.

“Zadovoljan sam funkcionisanjem parlamentarne većine ali moja odgovornost nije samo da brinem o parlam većine, moram i da brinem o opoziciji”, kazao je Mandić.

Vlada je, kako je istakao, bez potrebe pokazala neke slabosti, čak i ako je postojala saglasnost oko kadrovskih rješenja to se moglo riješiti u dijalogu.

Komentarišući turbulencije u Vladi kada se birao v.d. direktora Uprave policije, Mandić je kazao da je Vlada bez potrebe pokazala slabost u određenim trenucima.

“Desio se incident vezano za izbor vršioca dužnosti direktora Uprave policije, ali vjerujem da će kroz snaženje Vlade ona odgovoriti najvažnijim zadacima”, istakao je Mandić.

“Teško da može doći do prijevremenih parlamentarnih izbora”

On je naglasio da smatra da teško može doći do prijevremenih paralamnetarnih izbora.

“Teško može doći do prijevremenih parlamentarnih izbora jer parlamentarnih izbora nema dok neka vlada ima 41 poslanika u Skupštini Crne Gore”, istakao je Mandić.

“Ne vidim da će samo na osnovu priče doći do parlamentarnih izbora”, naglasio je Mandić.

Upitan šta se desilo za godinu dana da se okrene situacija između njega i poslanika GP URA Dritana Abazovića, Mandić je kazao da se nije ništa desilo.

“Poštujem Abazovića koliko i on poštuje mene, ništa se nije lično promijenilo. Sada kada je opozicioni poslanik, normalno je da želi da se što prije obori ova Vlada”, kazao je Mandić.

“Zaoštravaju se odnosi između GP URA i vlasti”

Istakao je da primjećuje da se kroz djelovanje u parlamentu se zaoštravaju odnosi između URE i vlasti.

“Mislim da to nije dobar put”, dodao je Mandić.

Mandić je istakao da smatra da nije najbolje rješenje da rekonstrukcija Vlade bude u dvije faze.

Tako bi bilo da je Vlada čitavi mandat provela u rekonstrukcijama”, poručuje Mandić.

Naglasio je da rekonstrukcija treba da se desi u junu.

“Treba da premijer ispita dosadašnji tim koji je igrao u ovoj utakmici, a nakon toga da ispoštujemo koalicioni sporazum i da na jesen imamo rezultate kojima ćemo se ponositi”, poručuje Mandić.

“Ne vidim zašto bi smetalo nekom da imamo vladu koja je sastavljena od velikog broja činilaca. Zalažem se da u njoj budu oni koji su bili nosioci slobode 30. avgusta 2020. godie, oni treba da budu pozvani, svakako da prostora ima i za Bošnjačku stranku”, kazao je Mandić.

Mandić je naglasio da treba da se uzdržavamo od tema koje nas dijele.

Istakao je da je Pokret Evropa sad ovladao velikim političkim znanjem za četiri godine.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
12.04.2024-11:21 11:21

Zamislite..ovaj Mandic–pucista..sa dva drzavljanstva upravlja drzavom CG..