Ponedjeljak, 13 Maja, 2024
Rubrika:

RAJO I DALJE IMA VLAŽNE SNOVE O VLADI Mandić: Spajić da pregovore vrati na početak ili da se pripremamo za izbore

Ova izjava je samo najnoviji prilog činjnici da Mandić ni sam više ne zna koliko puta se u zadnjih mjesec i po dana, koliko traju pregovori oko formiranja vlade, oglasio ponukan vlažnim snovima o ulasku u buduću izvršnu vlast

Prva violina u filharmoniji profesionalnog srBstva u Crnoj Gori, živa legenda poltronisanja zvaničnom Beogradu i Moskvi, predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, ne odustaje od pritisaka na mandatara Milojka Spajića.

Mandić je u najnovijoj izjavi kazao da u istoriji Crne Gore nijedan mandatar nije imao lakši posao da sastavi Vladu od Milojka Spajića. Nakon obraćanja lidera Demokrata Alekse Bečića jasno je, kaže Mandić, da mandatar nema većinu, te da sada postoje dva puta-da Spajić pregovore vrati na početak ili da se pripremamo za izbore.

“Imali smo izbore u kojima se Crna Gora jasno izjasnila oko dvije opcije. Šta je bilo jednostavnije nego da onaj ko je dobio najviše glasova pozove ljude koji čine parlamentarnu većinu, sastave Vladu, pozove i predstavnike autentičnih manjina”, kazao je Mandić u emisiji Načisto na TV Vijesti.

Na pitanje da li je nakon dužeg zalaganja Jakova Milatovića da Koalicija Za budućnost Crne Gore bude dio Vlade došlo do zaokreta, te da li je obnovljen kontakt sa mandatarom, Mandić ističe da se sada nalaze na početku. Podsjeća da je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić ranije danas saopštio da ne postoji većina od 41 poslanika za formiranje Vlade, s obzirom da im nije prihvatljivo da se šef Skupštine i Vlada izaberu i s glasom lidera Demokratske unije Albanaca Mehmeda Zenke, koji je bio u poslaničkom klubu Demokratske partije socijalista, na čijoj se izbornoj listi nalazio, a sada je napravio novi s Albanskim forumom.

“Sada se nalazimo gdje smo se nalazili 11. juna odnosno na početak. Ili će mandatar se vratiti na početak ili ćemo praviti politički dogovor o održavanju izbora”, poručuje Mandić.

Ističe da je razumno da Spajić u Vladu pozove i URU i ZBCG.

“Ako pozove URA-u i formira Vladu, svakako da ćemo nakon formiranja Vlade sjesti, razmotriti čitavu situaciju vezano za lokalne samouprave. Ja nisam neko ko misli da treba žuriti u bilo kojoj odluci”, naveo je Mandić.

Kazao je da je jednom telefonskim putem razgovarao sa drugim čovjekom Pokreta Evropa sad i predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

“On me je nazvao i kazao da će nam uputiti jedan dokument, te da bi volio da čuje stav o njemu”, navodi Mandić.

Na pitanje ima li Spajić razloga da ih stavi u isti koš sa DPS-om, Mandić poručuje da nije plesao sa partijom Mila Đukanovića.

“Borba DF-a je upravo dovela do toga da Spajić bude ministar, Zdravko Krivokapić premijer”, kazao je Mandić.

Ova izjava je samo najnoviji prilog činjnici da Mandić ni sam više ne zna koliko puta se u zadnjih mjesec i po dana, koliko traju pregovori oko formiranja vlade, oglasio ponukan vlažnim snovima o ulasku u buduću izvršnu vlast.

Tvrdi da niko iz Srbije ne može da im naređuje.

“Nikad Vučić nije nešto saopštio što saopšti poslednji ambasador ovdje u Crnoj Gori. Vučić je samo iskazao brigu šta će biti sa srpskim narodom. A ovdje ambasador kaže ovaj je dobar, ovaj nijje….”, naveo je Mandić.

Mišljenja je da uhapšeni predsjednik opštine Budva Milo Božović ne treba da podnese ostavku, već da on treba da imenuje potpredsjednika opštine koji će u njegovom odsustvu voditi poslove u Budvi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miko
05.10.2023-20:21 20:21

Izbori naravno