Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić sa sekretarom Svete stolice: Vrata Skupštine uvijek otvorena za rješavanje problema vjerskih zajednica

Mandić je, kako je saopšteno, monsinjoru Galageru poželio dobrodošlicu u Crnu Goru, ističući istorijske veze između Crne Gore i Svete stolice

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas sa monsinjorom Polom Ričardom Galagerom, sekretarom za odnose sa državama i međunarodnim organizacijama Svete stolice.

Mandić je, kako je saopšteno, monsinjoru Galageru poželio dobrodošlicu u Crnu Goru, ističući istorijske veze između Crne Gore i Svete stolice.

Predsjednik Skupštine je istakao da je Hrišćanstvo igralo ključnu ulogu u stvaranju i razvoju Crne Gore.

“Mandić je dodao da i danas 90 odsto građana Crne Gore pripada nekoj od tradicionalnih vjerskih zajednica”, saopšteno je iz Skupštine.

Mandić je, dodaje se, apostrofirao da je ideja pomirenja, zajedno sa novim načinom suživota ključna za naše društvo, te da u širem kontekstu u ostvarivanju te zajedničke ideje veliku ulogu imaju sve tradicionalne vjerske zajednice.

“Predsjednik Mandić i monsinjor Galager su tokom susreta razgovarali o namjeri Skupštine Crne Gore da donese Zakon o resistuciji, odnosno da se pronađe adekvatan model kojim bi se ispravila nepravda i vjerskim zajednicama vratila imovina ili dio imovine koja je oduzeta nakon 1945. godine”, dodaje se u saopštenju.

Predsjednik Skupštine je monsinjora Galagera upoznao i o nedavnim susretom sa Mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem i Nadbiskupom barskim monsinjorom Đonlešajem, istakavši pritom da su njegova vrata uvijek otvorena za rješavanje problema sa kojima se suočavaju vjerske zajednice.

Monsinjor Pol Ričard Galager je izrazio zadovoljstvo povodom susreta, ističući da je radostan zbog predsjednikovog stava i političke volje kada je u pitanju tema restitucije, kao i njegove spremnosti da sa pozicije predsjednika Skupštine Crne Gore pomogne vjerskim zajednicama.

Galager je dodao da je veoma ohrabrujće što čuje poruke pomirenja i poštovanja, jer su one ključne za izgradnju pravednijeg društva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve