Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Mandić: Predlažem da vratimo mandat građanima i idemo na izbore

Ekspertska Vlada je srasla sa foteljama u koje su zasjeli i ne mogu se razdvojiti njihova tijela od fotelja, ocijenili su iz DF. Napomenuo je i da DF neće glasati inicijativu za nepovjerenje Vladi Zdravka Krivokapića

Zajednički smo zaključili da je stanje propadanja neodrživo, da vlast nije ispunila očekivanja i zbog toga DF predlaže kolegama iz većine i manjinama da mi vratimo mandat građanima Crne Gore, to je najpoštenije rješenje, a građani će ponovo birati svoje predstavnike, saopštio je Andrija Mandić na pres konferenciji Demokratskog fronta nakon što je istekao rok za izjašnjenje o platformi koju je taj savez ponudio za razrješenje političke krize.

-Konstatovali smo da je stanje neodrživo i da se nešto mora mijenjati u Vladi Crne Gore. Postojala su dva modela. Prvi je bio da se izvrši rekonstrukcija i to su zastupale kolege iz Demokrate. Bio je i model da se bira nova Vlada koji smo zastupali. Mi smo psole pristali na model rekonstrukcije koji se završio tako što smo dobili odgovore od premijera da je najbolje da sve ostane po starom iako smo zajednički konstatovali da je stanje neodrživo- istakao je Mandić.

On je dodao da su oni nakon propasti modela rekonstrukcije Vlade pokrenuli novu inicijativu odnosno obnovili inicijativu sa početka priče, da se bira nova Vlada u okviru parlamentarne većine gdje bi bile uključene i manjine.

– U ime DF vas obavještavam da je naša inicijativa odbijena i da možemo da kažemo da je to završena priča. Dalji put smo analizirali na našim stranačkim organima- kazao je Mandić.

On je ocijenio da je ekspertska Vlada srasla sa foteljama u koje su zasjeli i ne mogu se razdvojiti njihova tijela od fotelja.

Napomenuo je i da DF neće glasati inicijativu za nepovjerenje Vladi Zdravka Krivokapića.

– Ne zato što je inicijativa loša nego što znamo da su Vlade DPS-a bile gore čak i od ove koju ocijenjujemo negativno- kazao je.

On je istakao da poslanici Demokratskog fronta neće biti prisutni u Parlamentu kada se bude glasalo o inicijativi za smjenu Vlade koju je podržala opozicija.

Lider DF-a Nebojša Medojević je rekao da je ovo najpoštenija inicijativa DF-a. On smatra da je ugroženo funkcionisanje Ustava, da u zemlji vlada opšti haos, te da najveću štetu trpe građani.

– Nećemo rušiti Vladu sa DPS-om već ćemo vratiti mandat građanima. Ovaj parlament je izabrao Vladu, a ne Vlasnici i urednici Vijesti. Sve smo učinili da sačuvamo izbornu volju građana, ali i pored dobre volje i popuštanja DF-a i ucjena GP Ure, mi smo izgubili godinu dana. Stanje u zemlji je problematično, Vlada nema unutrašnju koheziju, ministri se ne slažu sa premijerom , Vlada nema podršku većine u parlamentu, povećava se broj blokiranih preduzeća, povećava se nelikvidnost u zemlji, broj nezaposlenih, nijedan šef mijednog narko-kartela nije uhapšen… – naveo je Medojević.

On je istakao da treba što prije izabrati novu Vlada kako bi se uhvatila u koštac sa nagomilanim problemima.

Njegov kolega Milan Knežević je rekao da, nakon svih kompromisa, DF čista obraza izlaze pred građane.

– DF je uradio sve i čist je pred građanima. Mi želimo unutar parlamentarne većine, zajedno sa predstavnicima nacionalnih manjina da nađemo model za vraćanje mandata građanima i izlazak na izbore. Mila Đukanovića ne vraća DF, nego oni koji ovih dana tajno pregovaraju sa njim i glasaju za njegova zakonska rješenja. Mi sa Milom Đukanovićem – ni na radost, ni nažalost – poručio je Knežević.

“>

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mirsad
11.12.2021-14:43 14:43

…jes, čist obraz, kad bi ga imali

Krsto
11.12.2021-14:53 14:53

Podrzavam odluku DF-a.
Ali prije izbora, smijenite diletanta i trenutno nesposobnog vd direktora katastra Koca Djurisic, koji se pokazao kao neznalica i najveci promasaj Vlade kada su imenovanja u pitanju. A niko ga ne smenjuje, vec mu produzavaju status, iako pojma nema, vec nanosi dodatnu stetu, koja se mora sanirati hitnim razresenjem drzavne funkcije shodno načelima pravde i pravičnosti, po zakonu, po moralu, po razumnom rasuđivanju…
Sto hitnije!!!

borko
11.12.2021-15:44 15:44

Nacija ne spava od Dritanove ruke pravde i DFovog obaranja vlade, mada i Momino hapšenje ,, bosa iz Splendida” nije mačji kašalj. Samo se čeka da saat cula otkuca ponoć i počinje dan ,,D”. Stari mačor se skrio ispod stepenica samo mu oči vire ni repom da mrdne, krave ni da riknu, ovce ni da beknu, sve skrilo i čeka se ponoćno čudo. Dritan u vazduu diga pesnicu-topuz pravde, Moma zlokobno zvekeće lisicama, a vojvoda škrguće zubima, primiče se skazaljeke ponoći. Jedan, dva, tri Pli, ko se nije skrio magarac bio. MA to je iz neke druge dječje igre ma… Pročitaj više »

Njegoš
11.12.2021-20:15 20:15

Niko krupno ka srbin ne laže