Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić organizovao sastanak lidera parlamentarne većine

Mandić je, kako saznaje Portal RTCG pokušao da miri zavađene strane, kao i da na današnjem sastanku nije bilo napretka niti se došlo do rješenja kako bi se prevazišla kriza

Lideri parlamentarne većine započeli su danas dijalog kako bi prevazišli krizu nastalu nakon izbora v.d. direktora Uprave policije, saznaje portal RTCG.

Sastanak je u Šipčaniku organizovao predsjednik Skupštine Andrija Mandić, a prisustvovali su predstavnici Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić i Boris Bogdanović, čelnik Albanskog foruma Nik Đeljošaj, te premijer i lider Evrope sad Milojko Spajić.

Mandić je, kako saznaje Portal RTCG pokušao da miri zavađene strane, kao i da na današnjem sastanku nije bilo napretka niti se došlo do rješenja kako bi se prevazišla kriza.

Dogovoreno je da se dijalog između lidera parlamentarne većine nastavi.

Podsjećamo, premijer i Vlada su 13. marta odbili da na mjesto direktora policije izaberu policijskog službenika Lazara Šćepanovića koga je predložio ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović iz Demokrata. Kako ministar nije iznio drugi predlog, većina u Vladi je ovlastila premijera Spajića da on predloži novog kandidata. Premijer je predložio, a Vlada izabrala Aleksandra Radovića za v.d. šefa policije.

Šaranović je ocijenio da je “preuzimanjem ovlašćenja ministra unutrašnjih poslova grubo prekršen zakon” i najavio prijavu nadležnima protiv Vlade zbog “izvršenog krivična djela”.

Premijer Spajić je odbacio optužbe Demokrata.

“Vlada nije obavezna da podrži predlog ministra. Ne slažem se da smo ušli u kršenje zakona,” rekao je Spajić 14. marta.

Predsjedništvo Demokratske Crne Gore oročilo je potom podršku vlasti do sticanja Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR), nakon čega će sprovesti temeljnu analizu odnosa među potpisnicima koalicionog Sporazuma.

Odlučeno je i da Predsjedništvo neće podržati bilo kakvu inicijativu za reviziju Sporazuma u smislu principa, konstituenata, podjele oblasti i resora unutar 44. Vlade.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
26.03.2024-13:32 13:32

…hahaaa-da ih vodi u Šipčanik da ih napije da se lakse dogovore-sljedeci sastanak u kristal ,da proba da ih najede i napoji …
Seljačka posla /politika !

Tara
26.03.2024-13:58 13:58

Spajicu,sramte bilo..fasisto..koga si doveo da vlada drzavom Crnom Gorom..srami se!