Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Mandić: Nekoliko predloga o rezoluciji o Jasenovcu, sve je stvar razgovora

Predsjednik Skupštine je nakon sastanka kazao da ima mnogo izazova, ali i razlika među parlamentarnom većinom oko nekih tema koje nemaju podršku srpskog naroda u Crnoj Gori

U Skupštini Crne Gore održan je sastanak predstavnika parlamentarne većine o podnošenju rezolucije o Jasenovcu, ali je predsjednik parlamenta Andrija Mandić saopštio novinarima da se razgovaralo o još nekim temama. Mandić nije odgovorio na pitanje da li će i kada predložiti rezoluciju o Jasenovcu. Sastanku je prisustvovao i premijer Milojko Spajić.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je nakon sastanka novinarima kazao da ima mnogo izazova, ali i razlika među parlamentarnom većinom oko nekih tema koje nemaju podršku srpskog naroda u Crnoj Gori.

„Ali odlučili smo i dogovorili da to sve kroz jedan dogovor svih činilaca parlamentarne većine rješavamo“, kazao je za RTCG Mandić.

Prekosjutra je, kako kaže, sastanak lidera regiona gdje će biti i predstavnici SAD.

„Vjerujemo da će nakon tog razgovora mnoge stvari biti jasnije“, kazao je predsjednik Skupštine.

On kaže da se na današnjem sastanku govorilo o mnogim temama.

„Govorili smo o Rezoluciji o Srebrenici o rezoluciji o Jasenovcu, nismo postigli saglasnost oko svih tih tema, zato što nam je važno da vidimo kako će Vlada na sastanku sa liderima regiona i međunarodne zajednice uspjeti da pozicionira Crnu Goru za ono što joj slijedi. Za svakog građanina Crne Gore najvažniji je put ka EU, a to znači i veće plate i penzije, bolja infrastruktura, mir i stabilnost, a ova Vlada treba da obezbijedi tu stabilnost“, kazao je Mandić.

Mandić ističe da su na sastanku on i lider DNP-a Milan Knežević kazali da žele da Vlada traje puni mandat u proširenom sastavu i da se ne “hvata u koštac sa temama koje bi skrenule Crnu Goru sa osnovnog puta koji nije na korist građana Crne Gore”.

Nije odgovorio na pitanje da li je uslov za to da se ne glasa za Rezoluciju o Srebrenici, a poručio je da će se o tome izjasniti nakon sastanka lidera regiona.

„Danas o tome ne treba da pričamo. Mi srpski političari u Crnoj Gori tu Rezoluciju o Srebrenici i pokušaj da se Srbi proglase genocidnim narodom doživljavamo kao veliki problem“, kazao je Mandić.

Mandić nije odgovorio ni na pitanje da li će predložiti rezoluciju o Jasenovcu.

“Postoji nekoliko predloga vezano za tu rezoluciju. To je sve stvar razgovora i vidjećemo kako će se Vlada i Crna Gora odnijeti sa svim onim što bi trebalo da bude suočavanja sa prošlošću… Mi bi željeli da sve rane u Crnoj Gori liječimo i da se krećemo naprijed“, poručio je Mandić.

Mandić je međutim ranije rekao da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti Rezoluciju o Jasenovcu. Ta rezolucija biće predložena parlamentu Crne Gore.

“Očekujemo stoprocentu podršku vlasti i opozicije”, rekao je Mandić ranije na Premijeskom satu.

Ta inicijativa uslijedila je nakon što je premijer Milojko Spajić najavio da će Vlada u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija (UN) glasati za rezoluciju o Srebrenici.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Seoca
17.05.2024-00:16 00:16

Bravo Hrvatska! Pošto četnički vojvoda, popovi i četnička srbijanska rulja hoće nekakve rezolucije o Jasenovcu da se dodvore srbijanskom režimu, Hrvatska treba odmah da prekine sve razgovore sa Crnom Gorom o ulasku u Eu, ukine sve bespovratne kredite i investicije, odmah uvesti vizni režim, I ZAHTJEV RATNU ODŠTETU OD 600 MILIONA EVRA ZA UBIJANJA, RUŠENJA, SILOVANJA, KLANJA I BOMBARDOVANJA KONAVLA I DUBROVNIKA, ODMAH URUČITI ČETNIČKOM VOJVODI MANDIĆU, KNEŽEVIĆU, SRBIJANSKOJ MANJINI POSRBICAMA I SRBIJANSKIM POPOVIMA U CRNOJ GORI! Pa neka oni sada plaćaju ratnu odštetu Hrvatskoj!!!

Backovic E.
18.05.2024-23:49 23:49

Ti si vojvofo stvarno jedno magare!! Ili si glup ili zlih namjera premy CG. Bit ce da si jedno i drugo. Elementarnom logikom ne baratas. Gdje li si se ti skolovao, mislim pred one ravnogorske skole. Shva prostu stvar. Nisi ti srpski politicar. Srpski poliricari su u serbiji. Ti si crnogorski politicar srpakog etnickog porijekla. To si ti magare jedno blesavo!!!