Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić: Veliki problem što romske i egipćanske zajednice nema u političkom odlučivanju

Dodao je kako mu je izuzetna čast da je „jedan od najboljih mladih političara u Crnoj Gori Marko Kovačević, predsjednik Opštine Nikšić“, nagrađen priznanjem „Gradončalenik prijatelj Roma“.

Druga sjednica Romskog parlamenta održava se danas u Skupštini Crne Gore. Sjednica se organizuje povodom 8. aprila – Međunarodnog dana Roma.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić je ocijenio da je veliki problem što romske i egipćanske zajednice nema u političkom odlučivanju u Crnoj Gori. Kao razlog naveo je to što ove zajednice nemaju svoje autentične predstavnike u parlamentu.

„Vjerujem da ćemo nakon konačnih rezultata popisa moći da, kroz nadležni Odbor za izbornu reformu, otvorimo dijalog i o pitanju zastupljenosti romske i egipćanske populacije u našem narodnom domu i da na taj način potvrdimo borbu za jednakost svih u Crnoj Gori ne samo na retorici već i na konkretnim djelima“, poručio je Mandić, prenosi Portal Analitika.

Dodao je kako mu je izuzetna čast da je „jedan od najboljih mladih političara u Crnoj Gori Marko Kovačević, predsjednik Opštine Nikšić“, nagrađen priznanjem „Gradončalenik prijatelj Roma“.

„Baš danas, dok mi ovdje zasjedamo, on u Briselu prima nagradu“, rekao je Mandić.

Prvo zasijedanje Romskog parlamenta održano je 6. aprila prošle godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
08.04.2024-15:07 15:07

…svima dati zastupljenost ,samo ne Crnogorcima/…1918god.svim studentima /i Romima /iz Crne Gore zabranjeno je bilo voziti se vozom sem u vagone za stoku /voz je bio preko Crne Gore do Zelenike i HN,uski kolosjek…/Eto sad su i Romi na putu da budu zastupljeni …/ ISPADA da crnogorski blok iako ima poslanike ,nedaju im nista kao da nijesu predstavnici tzv.narodne volje u velikom procentu …/

Tara
09.04.2024-10:27 10:27

Ovaj srbijanski nacista-pucista bi zelio da ima vise glasova..potplatis Romu-dobijas glas…