Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić-Kurtulumuš: Crna Gora poput zvijezde koja svijetli na Balkanu

Mandić je naglasio kako cijeli Balkan pažljivo osluškuje poruke koje stižu iz Ankare i da Crnoj Gori mnogo znači činjenica da se Turska snažno zalaže za mir i stabilnost u regionu, kao i što intenzivno radi na ekonomakom razvoju Balkana

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se u Ankari, tokom svoje zvanične posjete Republici Turskoj, sa Numanom Kurtulumušom, predsjednikom Velike narodne Skupštine Turske.

Mandić se prije svega zahvalio predsjedniku Velike narodne skupštine Turske, kao i grupi prijateljstva Turske i Crne Gore na gostoprimstvu.

“Istakao je da je Crna Gora relativno skoro dobila parlamentarnu većinu, ali da je jedan od prioriteta da se u najkraćem roku formira grupu prijateljstva sa Republikom Turskom, preko koje bi poslanici mogli da dijele iskustva i stvaraju nova prijateljstva”, saopšteno je iz Skupštine.

Mandić je naglasio kako cijeli Balkan pažljivo osluškuje poruke koje stižu iz Ankare i da Crnoj Gori mnogo znači činjenica da se Turska snažno zalaže za mir i stabilnost u regionu, kao i što intenzivno radi na ekonomakom razvoju Balkana.

“Mandić je istakao da je Crna Gora spremna za nove investicije iz Republike Turske i da posebno raduje činjenica da Turska želi da jača ekonomsku saradnju. Mandić je zaključio da se Crna Gora snažno zalaže za mir u regionima sjeverno i južno od Turske, odnosno u Ukrajini i Gazi”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Velike narodne skupštine Turske je iskazao da mu čini veliku čast i zadovoljstvo ugostiti predsjednika i delegaciju Skupštine Crne Gore.

Kurtulumuš je istakao da naše dvije države imaju zajedničku istoriju i kulturu, kao i da vjeruje da će sa novom vlašću u Crnoj Gori imati odlične odnose.

“Akcentovao je da je za Tursku naša država važan saveznik i da će predano raditi na osnaživanju naših bilateralnih odnosa. Predsjednik turskog parlamenta je posebno naglasio da je Crna Gora poput zvijezde koja svijetli na Balkanu i podsjetio na veliku pomoć koju je naša zemlja pružila Turskoj nakon razornog zemljotresa 6. februara ove godine”, navodi se u saopštenju.

Kurtulumuš je zaključio da Crna Gora treba da osnuje grupu prijateljstva sa Turskom, kako bi se naši odnosi dodatno razvijali i kako bi naši poslanici što više sarađivali.

Mandić je zaključio da je na novoj parlamentarnoj većini odgovornost za budućnost Crne Gore, kao i da će ona uraditi sve da naša zemlja postane što uspješnija, te je dodao da tu podrazumijeva i izgradnju najboljih odnosa sa Turskom i svim državama poput nje, koje ne postavljaju uslove i pitanja, već iskreno žele da pomognu Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve