Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić: Izuzetno važno da donosioci odluka u EU budu na strani Crne Gore

''Naša zemlja ima veoma dobre odnose sa Kiprom, i želimo da te odnose dodatno unaprijedimo'', kazao je Mandić tokom susreta

Izuzetno je važno da svi naši donosioci odluka u Evropskoj uniji budu na strani Crne Gore i pomognu nam u tom ključnom spoljnopolitičkom cilju, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić tokom današnjeg susreta sa ambasadorom Kipra Andreasom Fotiuom.

Mandić je, kako je saopšteno, ambasadoru Fotiuomu poželio dobrodošlicu u našu zemlju i Skupštinu Crne Gore.

“Naša zemlja ima veoma dobre odnose sa Kiprom, i želimo da te odnose dodatno unaprijedimo”, kazao je Mandić tokom susreta.

Razgovarajući o evropskim integracijama Crne Gore, Mandić je ambasadoru istakao da je Skupština Crne Gore uložila velike napore kako bi postigli ključne reforme u oblasti pravosuđa, te da je to zapaženo od strane zvaničnog Brisela, što mu je i rečeno tokom zvanične posjete Evropskom parlamentu.

“Izuzetno je važno da svi naši donosioci odluka u Evropskoj uniji budu na strani Crne Gore i pomognu nam u tom ključnom spoljnopolitičkom cilju”, naglasio je Mandić.

Mandić je ambasadora upoznao sa namjerom da uputi zvanični poziv predsjednici Predstavničkog doma Kipra Aniti Demetriou da posjeti Crnu Goru.

Iz Skupštine su naveli da ambasador Fotiuom se Mandiću zahvalio na prijemu, ističući da je “srećan što je u Crnoj Gori i među prijateljima”.

Dodao je da je njegov zadatak da uspostavi najbolje odnose između Kipra i Crne Gore i da će sa velikim zadovoljstvom prenijeti poziv predsjednici Demetriou, te da vjeruje da će nakon toga uslijediti i poziv predsjedniku Mandiću da posjeti Kipar.

“Cijela Evropska unija prepoznala je stabilnost, konsenzus i posvećenost evropskim integracijama Crne Gore”, podvukao je ambasador dodajući i da naša zemlja može da služi kao primjer drugim kandidatima.

Fotiuom je na samom kraju Mandiću čestitao na konstruktivnosti i snazi duha koji pokazuje u parlamentu kada je u pitanju postizanje dogovora, te istakao da je “njegovo političko iskustvo garant uspjeha kada su u pitanju evropske integracije naše države”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve