Nedjelja, 21 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić: Ako Doknić ne bude potpredsjednica Budve, građani da biraju novu vlast

Metropola turizma, Budva, mjesecima se nalazi u blokadi jer se predsjednik Opštine, Milo Božović, nalazi u pritvoru. Izbor njegovih potpredsjednika deblokirao bi rad opštine, ali do dogovora nikako da dođe

Politička kriza u Budvi traje od trenutka hapšenje njenog predsjednika, Mila Božovića, iako se od njegovog pritvaranja više puta najavljivalo razrješenje krize. Predsjednik parlamenta i lider Nove srpske demokratije, Andrija Mandić kazao je za Gradsku televiziju da je 5. novembra prošle godine postignut dogovor da Jasna Dokić bude izabrana za potpredsjednicu Opštine Budva, ali do sada ništa nije urađeno. Mandić očekuje da se taj dogovor uprkos kašnjenju realizuje, ali ukoliko do njega ne dođe, najpoštenije je, ističe, da građani Budve biraju novu vlast.

Metropola turizma, Budva, mjesecima se nalazi u blokadi jer se predsjednik Opštine, Milo Božović, nalazi u pritvoru. Izbor njegovih potpredsjednika deblokirao bi rad opštine, ali do dogovora nikako da dođe.

” Postigao se jedan održivi dogovor da se gospođa Jasna Dokić izabere za potpredsjednicu Opštine Budva da ta gospođa sa svima onima koji bi trebali zajedno sa njom da uđu u tu vlast da negdje operativno preuzmu upravljanje Opštinom Budva i mi smo se svi saglasili oko toga “, kazao je Mandić.

Mandić dodaje da zbog brojnih obaveza ne može svakodnevno ići u Budvu i razgovarati sa različitim frakcijama.

” Nedavno sam uputio poziv ili će se realizovati dogovor unutar parlamentarne većine, ako to ne može da se realizuje da je najpoštenije, najčestitije, da mi vratimo, odnosno naši odbornici, vrate mandat građanima Budve i da se održe novi izbori u tom gradu”, poručio je Mandić.

Mandić podsjeća da je do krize došlo zbog, kako tvrdi, političkog hapšenja Mila Božovića koji, dodaje, ima najgori mogući tretman jer mu je blokirana porodična imovina. Ističe da nije registrovano ništa što se Božoviću stavlja na teret, te da neće učestovati u kampanji protiv njega.

” Ja sam više puta izjavio da je Milo Božović moj prijatelj kojega znam dugi niz godina, poznavao sam i njegovog pokojnog oca. On ima našu veliku podršku ali ako bi nešto od toga bilo tačno ja bih se izvinio Glavnom specijalnom tužiocu “, naveo je presjednik Skupštine.

Mandić zaključuje da stoji iza svakog dogovora stoji, pa shodno tome očekuje da se situacija u Budvi riješi po modelu dogovorenom još 5. novembra prošle godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve