Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

LP: Popović dao izjavu MUP-u u hitnom postupku, nije se pozivao na imunitet poslanika

Napominju da ovakva dešavanja ukazuju na to da je Crna Gora ''neformalno postala dio srpskog sveta''

Predsjednik i poslanik Liberalne partije Andrija Popović dao je kasno sinoć hitnu izjavu u Upravi policije- Odjeljenju bezbijednosti Kotor, samo sat vremena nakon dostavljanja, a po pozivu da se izjasni o činjenicama povodom boravka i dešavanja na Cetinju 5. septembra, kada je policija u agresivnoj akciji razbila mirno okupljanje građana, saopšteno je iz LP-a.

“Popović nije htio da se poziva na imunitet, iako po funkciji on ne može biti pozvan na krivičnu, prekršajnu ili drugu odgovornost bez odluke Skupštine Crne Gore. On je imao primjedbu na način pozivanja i rok od samo sat vremena da se javi i da izjavu uz prijetnju privođenjem. On je poručio da na javnoj sceni imamo veliki povratak u 1948. godinu i da je duh nekadašnje UDBE i Golog otoka očigledno zaživio u punom kapacitetu sa novom Vladom”, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli, Popović je kazao da je toga dana na Cetinju, kao poslanik i javni funkcioner, samo molio policijske službenike na Dvorskom trgu da ne gađaju mirni narod “gumenim mecima i šok bombama i to nakon što je pogođena žena, funkcionerka LP sa tri takva kuršuma, te da je to obraćanje jedini kontakt koji je imao sa policijom”.

“Uprkos tome oni su nastavili sa takvim djelovanjem a nedjelju dana kasnije poslanika i pozvali na razgovor da im objasni šta se zapravo dogodilo na Cetinju. Popović i drugi funckioneri LP rado se odazivaju ovom pozivu i sa zadovoljstvom će informisati nadležne šta se to desilo na Cetinju 5. septembra sa nadom da će te infromacije možda pomoći razumijevanju šta je sve mirni narod pretrpio bez ikakvog razloga od strane represivnog aparata države”, dodaje se u saopštenju.

Napominju da ovakva dešavanja ukazuju na to da je Crna Gora “neformalno postala dio srpskog sveta”.

“Dokaz da je Crna Gora već neformalno postala dio “srpskog sveta” je, u posljednje vrijeme, gotovo svakodnevno maltretiranje crnogorskih opozicionih poslanika i poslanica kako u Srbiji tako i u Crnoj Gori, sad je to već sihronizovana akcija”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve