Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Leković: Ako Andrić i DPS moraju da brane Crmnicu od mene i Demokrata-propalo se

''Po mom skromnom istorijskom znanju, 1956. godine ukidanjem Opštine Virpazar, Crmnica postaje sastavni dio Opštine Bar. Koliko ja znam gospodine Andriću, Crmnica je bila i ostala srce Bara. Za nju kažu da kada ju je Bog stvarao, kao da je bio dokon i mnogo dobre volje. I nije je stvarao samo sedam dana, niti je žalio materijala da ugradi u njene ljepote. A vi se sada, zbog šačice vlasti odnosno straha od političke štete, kao izvršna vlast ograđujete od nje i prepuštate je ''na milost i nemilost'' nekom tamo direktoru Nacionalnog parka za koga kažete da je nadležan?''

Potpuno je razumljivo i očekivano da prvi savjetnik u kabinetu predsjednika Opštine Bar Asim Andrić mora stati u odbranu partije (DPS) i izvršne vlasti, a ujedno i u odbranu svog pretpostavljenog kojeg savjetuje. Zbog toga mu ne zamjeram jučerašnje neubjedljivo piskaranje kojim od mene i moje partije brani mještane Crmnice, kazao je Momčilo Leković, predsjednik Kluba obornika Idemo ljudi u SO Bar.

“Međutim, i pored svih napora i potrošenih riječi, savjetnik Andrić ne uspjeva da me ubijedi da Crmnica nije u sastavu opštine Bar odnosno da Opština Bar kao lokalna samouprava nije nadležna za Crmnicu koja joj teritorijalno i administrativno pripada. Po mom skromnom istorijskom znanju, 1956. godine ukidanjem Opštine Virpazar, Crmnica postaje sastavni dio Opštine Bar. Koliko ja znam gospodine Andriću, Crmnica je bila i ostala srce Bara. Za nju kažu da kada ju je Bog stvarao, kao da je bio dokon i mnogo dobre volje. I nije je stvarao samo sedam dana, niti je žalio materijala da ugradi u njene ljepote. A vi se sada, zbog šačice vlasti odnosno straha od političke štete, kao izvršna vlast ograđujete od nje i prepuštate je “na milost i nemilost” nekom tamo direktoru Nacionalnog parka za koga kažete da je nadležan? Da li je to pošteno savjetniče Andriću? Da li je pošteno prema mještanima Crmnice i okolnih sela koja su tog dana protestvovala u Virpazaru”, pita Leković.

Dodaje da je usvojenom Državnom studijom lokacije “Virpazar”, opština Bar itekako nadležna.

“Upoznaću Vas i da služba predsjednika Opštine čiji ste i Vi dio prati stanje uređenja prostora i učestvuje u pripremi jednogodišnjeg programa uređenja prostora za cijelu teritoriju opštine Bar, da ostvaruje saradnju sa Vladom i ostalim državnim institucijama i u konačnom da postupa po predstavkama i pritužbama građana upućenim predsjedniku”, kazao je Leković.

Podsjeća da su građani upravo prije par dana uputili javne i otvorene pritužbe na rad lokalne samouprave, MZ i Opštine.

“Podsjetiću Vas da smo mi kao odgovoran klub reagovali na to saopštavajući da ćemo inicirati posebnu sjednicu na kojoj će se raspravljati o ovom problemu i raditi na njegovom rješavanju. I šta Vi radite? Umjesto da djelujete u pravcu rješavanja problema, budete politički široki, podržite našu inicijativu za zakazivanjem sjednice, Vi spinujete, politički oponirate i “perete ruke” od Crmnice i Crmničana upućujući im pritom licemjernu medijsku podršku. Ako Vi i DPS morate da branite Crmnicu i Crmničane od odbornika Lekovića i Demokrata, što bi rekli mladi: “propalo se”, poručuje.

Imala je, dodaje, nekada davno, prije DPS-a Crmnica kolski put i poštanski saobraćaj dilidžansom, prvu željezničku prugu u Crnoj Gori, telegrafsku liniju, parobrodsku vezu sa mjestima na obali Skadarskog jezera.

“Imala je sve što joj je bilo potrebno u to vrijeme. A šta danas ta ista Crmnica ima savjetniče Andriću? Osim decenijskih obećanja partije kojoj pripadate. Koliko ste puteva kao izvršna vlast izgradili ili renovirali na području Crmnice u poslednjih nekoliko godina? Nekada se govorilo “Isto kao što svi putevi vode u Rim, vode i u Vir”, a danas zaslugom Vaše partije kopnom do Vira gotovo i da se i ne može”, zaključio je Leković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Murrko
12.08.2023-09:36 09:36

Cetnicki DEMOKRATE su potpuno pomahnitale uce Crnogorce kako treba da cuvaju CG .Demokrate bi trebalo poslat na lijecenje od njihovog sovinizma i nacionalizma prema svemu sto se zove CRNOGORSKO a posebno prema Crnogorcima -Poremecena psihicka mrznja!!

COL
12.08.2023-10:15 10:15

Koliko vam vjeruju Crmničani viđelo se na izborima više je glasova ima Jodžir no vaš Aleksa…