Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić: To što Milatović ne može da se inauguriše na Cetinju krah i bruka države

''Ja razumijem da je predsjednik države i ne bez razloga uvrijeđen onim što su mu napravili na Cetionju, ali je ovo neshvatljivo, ako postoji ta norma, ona postoji...''

Poslanik Demosa Miodrag Lekić ocijenio je da je to što predsjednik Crne Gore Jakov Milatović ne može da se inauguriše na Cetinju krah i bruka države.

”Ovo je bruka, ne može na Cetinju, neko je javio, neko je odlučio. Želim da kažem da je ovo krah države, pojavni oblik jednog teškog stanja.. Ja razumijem da je predsjednik države i ne bez razloga uvrijeđen onim što su mu napravili na Cetinju, ali je ovo neshvatljivo, ako postoji ta norma, ona postoji…”, rekao je Lekić, pored ostalog, u Skupštini.

Nada se, kako je naveo, da “nije bilo nekih pregovora između policije i prestupnika u stilu (bivšeg predsjednika države) Filipa Vujanovića koji je u Bijelom Polju pregovarao sa odbornicima koji nijesu htjeli da ustaju na himnu, pa je pregovarao da ustanu na dvije strofe”.

”Ta mizerija i taj pad crnogorske države… Smatram ovo vrlo ozbiljnim, ovo bruka i uzdrmava Crnu Goru.. Da na Cetinju ili bilo kojoj opštini može da se javi da ne dozvoljavaju da se nešto uradi na nivou najvišem mogućem, na nivou šefa države”, naveo je Lekić.

Smatra i da bi Skupština trebalo da raspiše izbore i “prevede stvari u sferu legalnosti”.

”A da to bude isti termin, ili nedjelju prije ili nedjelju kasnije”, rekao je Lekić.

Na dnevnom redu sjednice su izmjene Zakona o Centralnoj banci.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
19.04.2023-10:06 10:06

…tebi su nekad Cetinjani aplaudirali , jer si lijepo govorio o CT i CG istoriji “i da je voda najbistrija na izvoru …” sada umjesto da su jače emocije za očuvanje NAŠE jedine države /nekad tvoje /po “radovima” tvojim vise voliš drugu državu i sve TO razumiju Cetinjani ,od tog istog CT ispratili bi te kao “dritangu “/ ‘meće jedno i tako vise puta …biće provjere /ZASLUŽIO po stare dane…!

Tara
20.04.2023-18:56 18:56

Vi ste bruka i sramota drzave CG!