Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Lazar Šećepanović imenovan za v.d. načelnika Sektora za borbu protiv kriminala

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštili su da rezultati dosadašnje ''beskompomisne'' borbe protiv svih oblika kriminala Šćepanovića su preporučili za rješenje na ovoj poziciji

Dosadašnji načelnik Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad” Lazar Šćepanović postavljen je za vršioca dužnosti načelnika Sektora za borbu protiv kriminala, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

“U cilju jačanja svih kapaciteta u borbi protiv organizovanog kriminala, ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović postavio je danas za vršioca dužnosti načelnika Sektora za borbu protiv kriminala dosadašnjeg načelnika Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad”, Lazara Šćepanovića”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Iz tog ministarskog resora saopštili su da rezultati dosadašnje “beskompomisne” borbe protiv svih oblika kriminala Šćepanovića su preporučili za rješenje na ovoj poziciji.

Navodi se da Šaranović prepoznao da je pored odlične saradnje SPO sa Specijalnim državnim tužilaštvom i GST Vladimirom Novovićem potrebno i da se drugim djelovima kriminalističke policije mora, kako je istakao, “pružiti dodatna snaga, sa jednim ciljem – mafija mora biti pobijeđena”.

Iz MUP-a su kazali da potreba za korišćenjem punih kapaciteta sistema bezbjednosti u cjelini “nasušna” je potreba društva u borbi protiv kriminala i sistemu su, kažu, potrebni pojedinci koji mogu u punom kapacitetu, usredsređeni na oblast kojom rukovode, “odgovoriti svim izazovima i izdići nivo borbe protiv organizovanog kriminala na jedan novi i bolji nivo”.

“Postavljenjem jednog od najboljih kadrova na ovu poziciju jačaćemo snagu Specijalnog državnog tužilaštva i tužilačke organizacije u cjelini. Apsolutno svi kapaciteti Ministarstva unutrašnjih poslova biće stavljeni na raspolaganje GST Novoviću u narednom periodu”, istakao je Šaranović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve