Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Kriza vlasti u Kotoru: Potpredsjednica opštine Ljiljana Popović Moškov podnijela ostavku

Ona je obrazložila da je ostavku podnijela zbog kako tvrdi suštinskih i značajnih razlika u viđenju načina na koji se organizuje i vodi vlast kotorskoj Opštini

Potpredsjednica opštine Kotor Ljiljana Popović Moškov obavijestila je javnost da je podnijela ostavku na tu funkciju. Ona je obrazložila da je ostavku podnijela zbog kako tvrdi suštinskih i značajnih razlika u viđenju načina na koji se organizuje i vodi vlast kotorskoj Opštini.

“Zbog suštinskih i veoma značajnih razlika u viđenju načina na koji se organizuje i vodi vlast u lokalnoj samoupravi, a na što sam više puta ukazivala u posljednjih godinu dana, zbog ponašanja pojedinih koalicionih partnera koji se mjesecima unazad bave raznim vidovima ucjena i opstruiranjem redovnog održavanja skupštinskih zasjedanja, kao i zbog Vašeg neadekvatnog ponašanja u pojedinim situacijama, funkcionisanje lokalne uprave je blokirano, a naše funkcije potpuno obesmišljene”, navela je Popović Mošković u ostavci koju je dostavila službi predsjednika opštine Vladimira Jokića.

Ona je posebno naglasila da Opština Kotor nema usvojen budžet za 2019. godinu.

“Nema usvojen Program uređenja prostora ni u formi nacrta, svakodnevno gubi prihode zbog neusvojenih odluka i planova, ušli smo u program privremenog finansiranja, a od 1. aprila Opština ne može da servisira nijednu svoju obavezu, već smo primorani da čekamo uputstva Ministarstva finansija, što je ponižavajuće za sve nas”, ističe ona.

Kako je naglasila, za ovakvo stanje u opštini ne osjeća ni ličnu, ni odgovornost URA-e, partije kojoj pripada.

“U okviru pozicije koju sam pokrivala, cijenim da sam posao obavljala savjesno, profesionalno i odgovorno uz puno poštovanje zakona i opštinskih propisa, o čemu svjedoče i ostvareni rezultati iz resora kojima sam rukovodila. Međutim osjećam dio koalicione odgovornosti prema gradu i građanima, koji su nam svima zajedno ukazali povjerenje u oktobru 2016. godine”, navela je Popović Moškov.

Prema njenom mišljenju za Kotor i Crnu Goru postoje samo dva puta.

“Jedan je put bezakonja, neodgovorne ekonomske politike, korupcije, partijskih zapošljavanja, samovolje pojedinaca, političkih mešetarenja, i drugi mnogo teži, put odgovornosti, domaćinskog poslovanja, napornog rada, profesionalnog ponašanja, pristojnosti i vladavine prava”, kazala je Popović Moškov.

Za nju, kako ističe, nema dileme da je drugi put jedini ispravan, koji se ne ispunjava na odgovoran način.

“Sebe lično više ne vidim kao dio ovog, a posebno ne kao dio nekog novog neprincipijelnog i disfunkcionalnog tima koji bi se mogao očekivati nakon 24. aprila ove godine. Ova ostavka je isključivo moj lični čin koji neće na bilo koji način uticati na poziciju URA-e u postojećoj koaliciji”, poručila je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve