Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Krapović u posjeti kasarni u Maslinama: Bezrezervna podrška svakom pripadniku VCG

Jedan od mojih prioriteta je modernizacija, poboljšanje uslova života i rada, ulaganje u opremanje i kapacitete Vojske, kazao je ministar odbrane Dragan Krapović

Cilj mi je da se na početku mandata upoznam sa svim segmentima rada, sposobnostima i tehnikom koju posjeduje Vojska Crne Gore. Jedan od mojih prioriteta je modernizacija, poboljšanje uslova života i rada, ulaganje u opremanje i kapacitete Vojske, kazao je ministar odbrane Dragan Krapović koji je sa načelnikom Generalštaba VCG brigadnim generalom Zoranom Lazarevićem obišao kasarnu ”Marko Miljanov Popović” u Maslinama.

Ministar je kazao da je svjedočio zavidnom stepenu opremljenosti i sposobnosti pripadnika Vojske Crne Gore, te naglasio da će nastaviti da se sa svakim novim danom sve više upoznaje sa kapacitetima i sposobnostima Vojske, kao i da će pružiti bezrezervnu podršku svakom njenom pripadniku.

Prilikom posjete kasarni u Maslinama ministru Krapoviću predstavljen je infrastrukturni razvoj kasarne kao jednog od najvažnijih kompleksa Vojske Crne Gore, predviđenog za sistem odbrane.

Tokom obilaska ministar je upoznat sa organizacionom strukturom, namjenom i sposobnostima jedinica smještenih u kasarni, prezentovani su mu novi objekti kao i dio opreme i naoružanja Čete vojne policije, kao i Inžinjerijske čete i Voda hemijsko, biološko, radiološko, nuklearne odbrane (HBRNO) Bataljona za podršku. Ministar Krapović obišao je i Spomen sobu V proleterske brigade, i upoznao se sa planovima izgradnje vojnog muzeja.

Krapović je istakao da će Ministarstvo odbrane ostati posvećeno maksimalnoj podršci Vojsci, posebno kada je u pitanju njena treća misija, odnosno podrška civilnim institucijama za vrijeme elementarnih i drugih nepogoda. ”Uvjerio sam se da je potrebna dalja podrška, kako od strane Ministarstva odbrane, tako i od Vlade Crne Gore”, kazao je ministar.

”Vojska mora biti pravilno vrijednovana u našem državnom sistemu i ja ću se, kao ministar odbrane, truditi da to bude tako”, istakao je Krapović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve